55expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass='>

Klik to Cala Huala

Klik to Cala Huala
Klik to Cala Huala

Nik Aziz Tidak Menghormati Bulan Ramdhan

Nik Aziz tidak menghormati bulan Ramadhan!!! Apa hukumnya orang buat fitnah dan juga hukum orang yang percaya dengan fitnah tersebut? Hanya Allah sahaja yang maha mengetahui. Bagi mereka-mereka yang dah terminum air kaki Nik Aziz akan percaya bulat-bulat segala fitnah yang disampaikan oleh Nik Aziz dalam ceramahnya di PRK Besut.

Nik Aziz Tidak Menghormati Bulan Ramadhan
Dalam ceramah tersebut Nik Aziz menyatakan bahawa beliau dihalang daripada menunaikan sembahyang  disebuah masjid. Bagi manusia yang berfikiran waras walau dikerat empat sekali pun mereka tidak akan percaya dengan fitnah Nik Aziz ini. Satu dalil yang mudah untuk kita semua menilaikannya. Jawatankuasa masjid atau surau sudah pasti terdirinya dari orang yang beragama Islam. Apakah AJK Masjid atau Surau ini tidak tahu hukum? sehingga sanggup menghalang sesiapa sahaja yang ingin menunaikan sembahyang didalamnya..!!


Nik Aziz Tidak Menghormati Bulan Ramadhan


Nik Aziz memang 'biadap dan celako' beliau sebenarnya tidak dihalang untuk bersembahyang cuma diberi tahu sahaja agar tidak membuat ceramah politik didalam masjid tersebut. Agaknya Nik Aziz ni..nak buat masjid dinegeri-negeri lain macam masjid di negeri Kelantan boleh buat sesuka hati..sampai boleh berkhutbah politik didalam masjid. Itulah hakikatnya kalau dah terbiasa dengan amalan yang dibawanya selama ini terbawa-bawa sampai ke usia tua. Lihatlah Nik Aziz mencemar kesucian Ramadhan dalam ceramahnya di PRK Besut

Pssstt..auww gapoh lah dio nih?

Pas Dagangkan Islam Demi Kepentingan

Pas seperti yang kita semua ketahui, mereka dagangkan Islam demi kepentingan dan dalam masa yang sama juga mereka sanggup gadaikannya juga kerana kepentingan puak mereka..!! Banyak dalil-dalil dan bukti segala-galanya yang telah kita ketahui dengan terjumpa bukti-bukti dan juga terdengar dari setiap ceramah-ceramah yang mereka anjurkan. Diantanya seperti gambar-gambar yang diterterakan dibawah ini.


Pas Dagangkan Islam Demi Kepentingan
 Banner diatas kini telah digantung di PRK Kuala Besut Terengganu, Kata-kata didalamnya diubah suai dengan berbunyi "Siapa Yang Memberi Undi Kejatuhan Kerajaan Islam Maka Dia Menempah Tiket Ke NERAKA' Fuiyoo..caya lo Pas rasa nak tergelak KAH..KAH..KAH dah tergelak dah pun, kalau tuan-tuan semua nak tergelak meh le..kita gelak lagi KAH..KAH..KAH..!!

Pas Dagangkan Islam Demi Kepentingan
Kita lihat kembali sepanduk-sepanduk yang diedarkan oleh Pas pada masa dahulu setiap kali adanya PRK ataupun PRU, siap menjanjikan syurga beserta dengan tiketnya sekali. Bukankah sudah terang Pas sememangnya mempergunakan atas nama Islam demi kepentingan mereka, juga membuatkan Islam tersebut sebagai barang dagangan.

Pssstt..aku bukan keterlaluan tapi memang patut pun ahli-ahli Pas ini digelarkan BADUT

Apa pendapat anda?

Apa pendapat anda? halal ke kalau ikan ini kita makan dan apa pula rasa dan pendapat anda jika kedua ekor 'BABI' ini dilepaskan begitu sahaja tanpa diambil apa-apa pun tindakan oleh kerajaan Malaysia terhadap mereka yang terang-terang telah mencemarkan kesucian bulan Ramadhan Al-Mubarak yang sedang kita semua orang Islam sedang melakukan ibadah yang mulia ini?
Apa pendapat anda?MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM

Peringatan diberikan dengan tegas khusus buat Pegawai Majlis Bandaraya Shah Alam, dalam melaksanakan tugas yang anda jalankan jangan boleh melibatkan masalah kepada orang yang tidak terbabit didalam kes yang anda dakwa. Sila lihat notis PERINGATAN SAMAN yang dialamat kepada nama orang lain dengan No Pendaftaran kedenraan yang serupa tetapi tidak sama No Cukai Jalan, Jenis Kendaraan dan Warna Kenderaan.

Adalah pihak JPJ juga diperlukan meneliti kembali No Kenderaan yang sama WJR 6553 tetapi memili dua jenis kereta yang berbeza!! Bagi penama yang dihantar notis PERINGATAN SAMAN tinggal di Pengklan Hulu Grik Perak. Kereta yang jenis sebenar ialah (......) ?! tidak pernah datang ke Shah Alam dan meletakkan kereta tersebut sebagai yang didakwa dalam notis ini di Petak No. 107, Jalan Kristal J7J, Seksyen 7.

Kereta jenis ini? telah diguna oleh penama dalam NOTIS PERINGAN SAMAN tersebut sudah empat tahun, tidak pernah masuk sekali pun kawasan Kuala Lumpur malah tidak pernah melepasi kawasan Perak iaitu Tanjung Malim.

Mana logiknya pihak MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM boleh mengeluarkan saman bertarikh 06/02/2013..? Lagi satu yang perlu dilihat ialah No Cukai Jalan yang telah dibuat berbeza dengan No Cukai yang didakwa dalam NOTIS PERINGATAN yang telah dihantar kepada penama dalamnya.

Jenis kenderaan juga tidak sama dengan yang didakwa didalam Notis Peringatan ini dan Warna kenderaan juga berlainan sebagai yang didakwa. Adalah perlu di ingatkan kepada Pegawai yang menjalankan tugas tersebut diharap lebih teliti dimasa-masa akan datang supaya dengan kesilapan yang anda lakukan agar tidak membebankan orang lain.
MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM

Psstt macam ini ke cara kerajaan mentadbir mendatangkan masalah kepada orang yang tidak bersalah?

Tragedi Menyanyat Hati Menjelang Ramadhan


Tragedi menyanyat hati menjelang Ramadhan, peristiwa ini berlaku pada 8 Julai 2013 gambar diambil jam 10.01 malam. Dua orang remaja bertembung dalam satu perlumbaan yang terbodoh dalam sejarah di abad ini. Kejadian berlaku di Kg. Ulu Chemor Perak. Mereka mengadakan satu perlumbaan yang bertentangan arah, kumpulan yang terlebih dahulu sampai pada point yang ditetapkan akan dikira memenangi perlumbaan tersebut.

Maka dengan sebab itu terjadilah satu pertembungan yang dahsyat kerana masing=masing ingin sampai kepada point yang telah ditetapkan oleh mereka. Seorang remaja yang baru mencecah usia 14 tahun mati ditempat kejadian. Mana kala seorang remaja yang berusia 16 tahun cedera parah, patah kaki dan tangan sehingga jam 10 pagi pada siang tersebut masih lagi tidak sedarkan diri dan ditempatkan didalam bilik rawatan khas ICU di Hospital Ipoh.
Tragedi Ngeri
Kedua motor hancur akibat pertembungan
Tragedi Menjelang Ramadhan
Kedua-dua bapa mangsa adalah kenalan saya (K.B.E) Saya ucapkan takziah kepada kedua-dua rakan kenalan saya ini yang anak-anak mereka telah terlibat dalam kemalangan tersebut. Seorang meninggal dan seorang lagi cedera parah. Bersabarlah setiap dugaan yang Allah beri kepada kita. Pesanan kepada semua Ibu-Bapa marilah kita sentiasa memantau anak-anak kita supaya mereka tidak terlibat kepada segala gejala yang tidak sihat ini, demi kebahagian kita bersama.

Kepada adik yang terbunuh berusia 14 tahun yang terbunuh dalam kejadian tersebut kita sama-sama sedekahkan bacaan Al-Fatihah....amin

Rachel Brice


 Jom kita weh bergelek ala-ala padang pasir gitu...

Rakan Blog K.B.E