55expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass='>

Klik to Cala Huala

Klik to Cala Huala
Klik to Cala Huala

RM15.000 With Magic Power

Wow ada magic power ke? Patutlah harga sebatang tongkat tersebut bernilai RM15.000. Kalau betul boleh magic kira murah le harga sebanyak itu geh..geh..geh kenangkan yang mengeluarkan bajet tinggi tu berketayap putih dan beserban dan ciri ini melambangkan sebagai orang Islam. Tak membazir ke? bukanke membazir itu saudara syaitan...tapi yelah kan kalau syaitan boleh tolong ngan syaitan pun boleh buat kawan. Tapi ini bukan fatwa aku yer..!! tu yang menerima tongkat tu yang pernah berkata sedemikian.

RM15.000 With Magic Power
Ingatlah jangan sesedap mulut menuduh keburukan orang, sedangkan keburukan dan kebodohan tersendiri terserlah tanpa disedari ataupun sengaja buat tak peduli.

Aku perlu ingatkan perkara ini kepada Melayu Umno, korang semua jaga baik-baik sebab Tok Guru dah ada tongkat harga RM15.000 Bab berapa batang tongkat dan berapa harga nya aku tak kesah, cuma aku takutlah, sekiranya ada power magic.

Kalau dipalunya logo BN tu terbelah dua kan naya...!! Bila dacing dah terbelah dua macam mana pula nak menimbang. Bila timbangan sudah tidak sempurna naya pulak semua pihak..tak gitu..!! Aku rasa ramai yang tahu kesah Nabi Musa dengan tongkatnya yang boleh membelah Laut Merah, manalah tau magic tongkat Tok Guru..!!

Peringkat Permulaan Nampak Cantik

Peringkat permulaan nampak cantik dan diharap keperingkat seterusnya beroleh keputusan yang memuaskan kepada kita semua. Almaklumlah..!! sistem pengadilan yang sekarang ini sudah ramai yang mempertikaikannya. Berpandukan dari beberapa keputusan perbicaraan dalam beberapa kes yang lalu bukan sahaja pendakwaraya malah peguam bela bagi pihak yang tertuduh juga mengakui kesalahan yang jelas dilakukan oleh tertuduh namun tertuduh jelas dibabaskan atas sedikit sahaja alasan keputusan itu dengan alasan silap TEKNIKAL..!!??

Peringkat Permulaan Nampak Cantik

Hebatnya mereka-mereka yang membuat keputusan ini..!! bagaimana jika kesalahan umpamanya yang menyebabkan kehilangan nyawa? adakah dengan kesilapan teknikal tertuduh boleh juga terlepas walaupun sahih bukti yang ada, hanya silap teknikal kah..kah..kah..hebat..hebat..

Apa yang diharapkan pada kali ini, peringkat awalnya kita nampak cantik kerana Tian Chua gagal untuk membatalkan pertuduhan keatasnya dibawah Akta Hasutan 1948 berhubung kenyataannya terhadap insiden pencerobohan Lahad Datu, Sabah. Hakim Datuk Amelia Tee Hong Geok Abdullah telah menolak permohonan Tian Chua, 50 atau nama sebenarnya Chua Tian Chang.

Jadi direngkaskan..bermakna simulut celupar ini akan dibicarakan diharapkan seterus dan seterusnya agar tiada lagi alasan terlepas celaka ini dengan alasan silap teknik atau kesilapan teknikal keh..keh..keh..!!

Pas Menongkah Arus Akan Lemas Dilambung Badai

Pas menongkah arus akan lemas dilambung badai...ewah..ewah sedap pulak bahasa aku ini...kikiki biar aku puji diri sendiri...orang lain peduli apa. Lama kelamaan Pas akan hanya tinggal ahli-ahli majlis tertinggi sahaja. Pas akan terus dihukum oleh pengundi-pengundi Melayu pada piliharaya akan datang...selagi pucuk pimpinan mereka tunduk, takut dan ikut telunjuk dari pemimpin DAP dan PKR..!!

Pas Menongkah Arus Akan Lemas Dilambung BadaiKeangkuhan pemimpin-pemimpin atasan Pas menolak cadangan agar tahaluf siyasi anatara parti berkenaan dikaji semula pastinya akan mengundang padah (..hihihi eloklah lingkup pun..)

Cadangan Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib agar tahaluf siyasi dikaji semula sememangnya mewakili suara majoriti ahli akar umbi dan semestinya diberi perhatian serius oleh pucuk pimpinan parti tersebut.

Tapi malangnya ada pemimpin-pemimpin Pas dengan hanya dapat sebiji kek hari jadi sudah termakan budi..!! ada juga tawaran untuk pemimpin tertinggi mereka hendak dijadikan PM sudah meroyan gila setengah mati dan yang lebih malang pemimpin Pas juga rela makan babi dengan DAP dari makan ayam dengan UMNO? Apa punya bodo? bijak tak boleh diikut bodo tak boleh diajar..!! Hangpa nak lingkup, lingkuplah asalkan jangan lingkupkan agama dan bangsa itu sudah cukup bagus..

Satu Link Tukar Sebar Sejuta

Satu Link Tukar Sebar Sejuta, daftar >> Di-Sini <<

ANDA BACA ANDA JAWAB

Anda baca anda jawab....bagi saya tiada soalan dan tiada jawapan....!!!! Saya hanya tunggu dan lihat


ANDA BACA ANDA JAWAB


Rakyat Selangor Tahu Ke Tak?

Rakyat Selangor Tahu Ke Tak?Rakyat Selangor tahu ke tak? mahu tak mahu secara terpaksa korang yang berkenaan terpaksalah redho' kan..kan..kan..!! ni nak bagi tau sikit pada mana yang masih belum tahu, bahawa MB korang and the gang dengar khabarnya buat show Ps Gangnam mereka kat Thailand?!!

Selama ini puuuuuunyalahhhhh... bencinya korang pada kerajaan BN yang konon diantaranya membelanjakan wang rakyat @ bersikap boros...!! tapi mungkin gak ada juga pemimpin BN yang macam tu cuma aku belum nampak buktinya lagi. Kalau ada bukti memangnya aku hentam tanpa pilih bulu. Yang benar tetap aku benarkan yang batil tetap aku sanggah.

Dari info yang diperolehi bahawa Khalid Gagap and the Gang (para EXCO) bermesyuarat dikatakan telah mengadakan Mesyuarat tersebut di World Club Hotel, Bangkok, Thailand. Seramai 18 orang yang terbabit yang antaranya Exco Selangor dan pegawai kerajaan negeri berlepas ke Bangkok  dari KLIA kira-kira jam 10 pagi pada 18 September iaitu pada hari Rabu lepas.

Semuanya itu disebabkan memberi peluang kepada Exconya menghadiri majlis memberi penghormatan terakhir kepada "BANGKAI BAPAK KOMUNIS MALAYA" Chin Peng. Segala sumber maklumat >>Di-Sini<<

Sok Sek Bok Bek Samanlah Ada Berani Ka?

Sok sek..sok..sek Bok..bek..bok..bek saman ajelah ada berani kah? Kepada Cina komunis yang ada di Malaysia ini larangan kerajaan sudah muktamad, tidak dibenarkan sama sekali abu bangkai bapak kepala komunis Chin Peng disemadikan diMalaysia ini. Apa lagi yang korang semua nak bising dan buat tuntutan serta bantahan. Ada juga orang Melayu yang berserta dalam gabungan Pakatan Haram beria-ia sangat menjadi pentokong dan membuat kritikan menentang larangan keputusan dari kerajaan Malaysia.

Sok Sek Bok Bek Samanlah Ada Berani ka?Apa korang semua dah lupa? akan kekejaman Cina komunis membunuh datuk nenek dan keturunan orang Melayu masa dahulu? Sehinggakan anak dalam buaian pun mereka sanggup cincang. Kejadian ini berlaku di Bekor Perak cina komunis menyerang kampung Melayu pada hari Jumaat, semasa orang-orang lelaki sedang bersembahyang Jumaat. Mungkin ada blogger-blogger lain akan membuka kembali kesah kekejaman cina komunis ini.

Perdana Menteri Malaysia telah memberi kata dua tak puas hati boleh saman dimahkamah, jangan nak sok sek sok sek bok bek bok bek memburukkan kononnya salah dipihak kerajaan. Kaji dulu sejarah kekejaman komunis dinegara Malaysia ini pada suatu ketika dahulu SAMAN LA..ADA BERANI KA?

Gua Kepala Bapak Dia

Gua kepala bapak dia..!! Dalam sesedap dia menghina dan mencaci kononnya orang lain semua bodoh tak sedar dia sendiri. Aku rasa dialah manusia yang paling terbodoh dalam dunia dan dia jugalah macai komunis yang paling sangap.. Korang klik jer gambar dibawah ini supaya dapat baca dengan jelas rangkap dibawah sekali dalam terbitan si kontol yang dungu ini. Mungkin dia ni tak dapat didikan agama dan tak faham bahasa agaknya.

Gua Kepala Bapak Dia
Cuba baca perenggan bawah sekali - konon bijak le dia tu..!!


Antara REALITI dan FANTASI

Antara 'REALITI' dan 'FANTASI'... yeh...yeh...16 September yeh...yeh..16 September. Bah..bah..ariyooo Tanjung Rambutan mau mari ka?

Antara realiti dan fantasi

Jom Guling Guling Untung Woo

Jom Guling Guling Untung Woo
Puak Syiah Malaysia
Jom guling-guling atas jalan raya untung woo..!! Haa..baru Puak Pakatan Haram tahu, bahawa nak baring dan guling-guling atas jalan raya bukannya percuma...ianya mesti dibayar dengan harga yang mahal..!! perbuatan mereka-mereka yang berkenaan kini sudah tertunai.

Kejadian ini berlaku pada awal tahun 2009, ketika penyokong PR cuba menghalang tiga ADUN PR bertindak menjadi KATAK yang mesra BN.

Bagi menghalang proses peralihan kuasa, segelintir penyokong PR telah mengadakan perhimpunan selain selain cuba menghalang kereta Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah dari menghadiri upacara mengangkat sumpah bakal MB Perak yang baru.

Berikutan itu selepas dibicarakan di Mahkamah Seksyen Kuala Kangsar hari ini menjatuhkan hukuman dua tahun penjara dan denda RM5.000 keatas 13 orang individu, termasuk seorang wanita yang terbabit dalam perhimpunan di hadapan Masjid Ubudiah, Bukit Chandan, Kuala Kangsar pada 6 Februari 2009.

Hukuman tambah lima bulan penjara turut dikenakan jika setiap tertuduh gagal membayar denda berkenaan. Hakim Norsalha Hamzah membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap pertuduhan yang dihadapi semua tertuduh.

Beliau berkata, keputusan itu dibuat selepas beliau meneliti hujah dan keterangan saksi serta rayuan hukuman daripada kesemua tertuduh selepas sekaligus pendakwaan berjaya membuktikan prima facie terhadap kes itu. Bagi anda yang masih ketinggalan akan peristiwa tersebut boleh tonton video dibawah ini.


Mahu Jimat Petrol?

Mahu Jimat Petrol? "Fuel Energi Saver Chip" dapat menjimatkan wang anda sebanyak 27 sen setiap satu kilometer. Fuel Energy Saver Chip boleh digunakan kepada dua jenis kenderaan kereta dan motosikal. Jaminan Chip ini selama 5 tahun. Berminat sila email kan kepada Admin blog K.B.E


Mahu Jimat Petrol?
Mahu Jimat Petrol?
Mahu Jimat Petrol?
Mahu Jimat Petrol?

Mahu Jimat Petrol?
Mahu Jimat Petrol?

Mahu Jimat Petrol?

Mahu Jimat Petrol?
Mahu Jimat Petrol?
Mahu Jimat Petrol?
Kepada anda yang berminat untuk menjimatkan petrol kenderaan anda sila email kan kepada saya, ruangan kotak email ada disebelah kanan blog ini.

Ada Aku Kesah

Ikut sukalah Pak Samad oii... Anugerah Sasterawan Negara yang di terima oleh A Samad Said pada tahun 1986 ditarik balik pun tidak mengapa... katanya gelaran tersebut bukan boleh bawa mati pun. Bagaimana pula kalau gelaran yang tidak baik pula yang dilakukan oleh nya sejak kebelakang ini layak ke dibawa mati? Orang yang dah mati memanglah terputus hubungan dengan dunia.. tapi bagaimana pula dengan waris yang hidup..apakah mereka berasa bangga dengan gelaran yang mencerminkan imej yang tidak baik. Pikir-pikirlah wahai Pak Samad oiii...!!!.

Ada Aku Kesah
Apa yang sedang difikir tu...?

Panjang Rambut Dan Janggut Belum Tentu Panjang Akal

Panjang Rambut Dan Janggut Belum Tentu Panjang Akal
Panjang rambut dan janggut belum tentu panjang akal. Satu gelaran yang tinggi yang telah dinobatkan sebagai Sastewan Negara sepatutnya mematang lagi karya dan mencipta sesuatu yang boleh menjadi ikut dimasa hadapan oleh generasi baru namun pemikiran serta tafsiran ilmunya tidak mencerminkan keilmuannya tinggi, itulah dia A Samad Said.


Tindakan tertentu mengibarkan  bendera yang digelar "Sang Saka Malaysia" dan bukannya Jalur Gemilang pada malam sambutan ulang tahun kemerdekaan negara di ibu negara disifatkan sebgai mencabar kedaulatan negara, kata pakar sejarah Prof Datuk Dr Ramlah Adam.

"Ini sola negara bukan soal politik, bagi saya kumpulan tertentu sudah mencabar kedalautan negara walaupun Malaysia mengamalkan sistem demokrasi, tetapi kita bercakap mengenai soal negara".

Jadi jelas sangatlah kepada kita gelaran Saterawan negara yang diberikan kepada A Samad Said ini tidak mencerminkan perwatak kan nya pada gelaran tersebut. JELASLAH PANJANG RAMBUT DAN JANGGUT BELUM TENTU PANJANG AKALNYA...!!


Rakan Blog K.B.E