55expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass='>

Klik to Cala Huala

Klik to Cala Huala
Klik to Cala Huala

Sebuah Syarikat Penerbangan Australia Dakwa Temui Bangkai MH370

Sebuah syarikat penerbangan Australia dakwa telah temui bangkai pesawatMalaysia Airlines (MAS) MH370 yang hilang pada 8 Mac lalu. Menurut laporan Astro Awani, Syarikat GeoResonance dalam sebuah laporan ole 7News Autralia menyatakan bahawa ia melakukan pencarian sendiri pesawat tersebut sejak 10 Mac dan mengesan objek yang berkemungkinan bangkai pesawat di Telok Bengal, 5,000 kilometer dari kawasan pencarian sekarang iaitu Selatan Lautan Hindi.

(Gambar hiasan)
Menurut jurucakap GeoResonance, David Pope, pihak penyelidiknya telah mengesan elemen pada dasar lautan yang dikatakan konsisten dengan elemen pesawat.

"Teknologi yang kita gunakan pada asalnya untuk mencari kepala peledak nuklear, kapal selam, Pasukan kami di Ukraine memutuskan kita perlu cuba dan bantu," katanya seperti dipetik 7News.

Sainstis syarikat tersebut juga  menumpukan usaha mereka di kawasan utara dengan menggunakan lebi 20 teknologi menganalisa data termasuk reaktor nuklear.

Kata Pope, GeoResonance tela membandingkan penemuan mereka denga imei-imej yang diambil pada 5 Mac, iaitu tiga hari sebelum MH370 dilaporkan hilang, namun mereka tidak berjaya menemui apa yang telah mereka kesan di kawasan itu.

"Bangkai itu tiada disitu sebelum kehilangan MH370, kami tidak kata ia sememangnya MH370, merupakan petunjuk baru bole kami lakukan susulan," katanya. Sementara itu Perdana Menteri Autralia, Tony Abbott, menyatakan pencarian kini tertumpu didasat laut, kerana untuk menjumpai objek yang timbul adalah terlalu sukar Baca di-sini
 

Bas UIAM Terbabas

Bas UIAM Terbabas
Empat pelakar UIAM cedera parah
Lagi tragidi kemalangan bas, KUALA LUMPUR, 27 April - Empat pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) cedera parah, selepas bas yang di naiki mereka terbabas di Kilometer 2.25 Lebu Raya Utara Selatan (PLUS), di sini pagi ini.

DI fahamkan bas yan g membawa 31 penumpang termasuk pemandu itu dalam perjalanan menuju ke Bukit Cherakah, Shah Alam.

Kesemua mangsa yang cedera di bawa ke Hospital Sungai Buluh untuk menerima rawatan. JIka kita nilaikan dari gambar ini, rasanya pelik yang teramat pelik. Bolehkan kenderaan biasa melalui jalan seperti ini? kalau pacuan empat roda pun rasanya sukar dengan permukaan tanah yang baru di ratakan..!!

Nampaknya jelas..akal dan fikiran tidak dapat berfungsi secara serentak dalam menilai sesuatu keaadaan yang dilihat..adakah semuanya ini telah dipengaruhi gejala yang tidak sihat, seperti yang di laporkan di sini - EMPAT PEMANDU BAS EKSPRES POSITIF DADAHLagi kesah kemalangan bas ekspres yang sejak akhir-akhir ini selalu terjadi. Kemalangan yang terjadi ianya berpunca dari berbagai perkara, faktor keadaan jalan, cuaca buruk juga bole menyebabkan kemalangan. Keadaan pemandu yang mengantuk atau tela dipengaruhi gejala yang tidak sihat seperti diatas. Kenderaan yang tidak di selenggarakan dengan kemas dan yang lain-lain lagi. Lihat satu lagi kejadian kemalangan bas di sini - KEMALANGAN BAS EKSPRES

Apa dah jadi?

MH370 Pencarian Sudah Masuk Hari ke-47

MH370 Pencarian Sudah Masuk Hari ke-47
Pencarian M370 sudah masuk hari yang ke 47, Mini-kapal selam dalam mencari pesawat M370 telah menyiapkan lebih 80% daripada kawasan dipercayai menjadi harapan terbaik untuk mencaribangkai pesawat, walupun tidak mempunyai objek yang bersangkutan dengan pesawat.

Pusat Penyelaras Agensi Bersama Australia (JACC) ari ini berkata baawa  Bluetin-21 AUV adala melengkapkan misi ke-10 dikawasan terpencil di lautan Selatan India, kira-kira 855 kilometer ke barat laut Perth, dimana pencari yang terletak ping dipercayai mempunyai berasal dari kotak hitam pesawat.  baca terus disini

Mencari pesawat MH370 yang hilangmungkin tidak lama lagi akan menggunakan peralatan sonar lebih berkuasa yang boleh menyelidiki lebih mendalam sebagai carian semasa lokasi kemalangan yang mungkin di Lautan India telah gagal untuk mendapatkan petunjuk atau menghasilkan sesuatu petunjuk dapatkan lagi berita disini dan di-sini

Selamat membaca dan terima kasih sudi berkunjung. 

Sendiri Gagal Kenapa Tanya Orang?

Sendiri yang gagal kenapa perlu tanya orang? Sememangnya pelik soalan tersebut..!! Boleh di katakan banyak operasi yang gagal..banyak sebab yang perlu piak yang berkenaan buat kaji selidik.. Teramat musykil dan hairan rasanya setiap rancangan yang diatur oleh pihak-pihak yang terlibat boleh di hidu oleh orang luar yang tidak bersama dalam membuat keputusan dan atur cara bagi perkara yang berkenaan.
Sebelum penulis huraikan lagi mari kita baca setreusnya - Ipoh: Operasi menahan pendatang asing tanpa izin yang menyalahgunakan pas lawatan sosial untuk kegiatan maksiat menerusi Ops 6P Fasa III sering gagal kerana maklumat serbuan bocor.

Sendiri Gagal Kenapa Tanya Orang?
Operasi Bersepadu 6P di dua pusat hiburan di Ipoh, semalam di ketuai Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi gagal membuat sebarang tangkapan.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata pengusaha pusat hiburan, rumah urut da spa di syaki mempunyai rangkaian yang luas dan dapat menghidu operasi di laksanakan oleh pihak berkuasa.

Katanya, Jabatan Imigresen dan pelbagai agensi penguat kuasa lain sukar untuk menjalankan operasi khususnya di permis itu memandangkan pendatang haram dapat melarikan diri sebelum operasi di jalankan.

"Mereka da jaringan, bukan di sebabkan kebocoran (maklumat) dalam kalangan pegawai, tapi saya fikir mereka terhidu bau operasi yang di jalankan, sumber - BH

Ok, penulis kiaskan sedikit sahaja berkenaan (mungkin segala operasi) itu gagal..!! Jangan pula pihak yang berkenaan kata penulis nak ajar itek berenang. Cuma kalau hanya pandai berenang dan tak tahu untuk mengemudi arah..!! maka taklah hebatnya mereka berenang.

Satu contoh, penulis jelaskan untuk pandangan semua, lebih-lebih lagi pehak pegawai tinggi, tidak juga di nafikan Datuk Zahid ada berkata bukan bocor dari pegawai. Penilis nak tanya...hanya pegawai atasan sajakah...atau semua pegawai? Jika jawapannya semua pegawai, maknanya kita semua boleh ketawalah dengan terbahak-bahak..!!

KENAPA-MENGAPA??? sebenarnya pendatang-pendatang ini semuanya di lindungi oleh mereka-mereka yang ada kuasa dan punya kuasa..!! SIAPA MEREKA??? itu sendiri mau ingatlah..!! apa yang penulis kata CONTOH TADI!!! jika di kawasan atau dalam bandar penulis kurang arif dan tak berani nak cerita..tapi jika pendatang-pendatang tanpa izin yang ada di kampung atau tinggal di ladang-ladang kelapa sawit dan sebagainya...mereka-mereka ini telah membayar YURAN BULANAN..!!untuk di peringatkan jika ada OPERASI. Jadi dah fahamkan???

Contoh yang perlu mereka (pegawai-pegawai tinggi) sebelum operasi di jalankan jangan bagi tahu lansung kepada pegawai-pegawai bawaan..!! tentang satu-satu operasi dan bila waktu dan hari operasi hendak di laksanakan atau hendak di mulakan. "CUKUP DENGAN MENYURUH SEMUA PEGAWAI-PEGAWAI BAWAHAN STANBY (PADAHARI DAN WAKTU) Dengan cara ini operasi pasti berjaya kerana maklumat tidak sempat di sampaikan kepada pendatang-pendatang yang telah di ambil atau mereka telah membayar YURAN BULANAN.

Harap-harap tidaklah KDN datang mencari penulis dengan penjelasan terbuka ini..  

Takziah Lah Bang Non

Takziah Lah Bang NonTakziah lah bang Non..!! segala penafian sudah berakhir kini. Apa lagi bicara sebenarnya sudah tiada lagi berguna. "Yang Benar Tetap Benar". Sesal dahulu berpendapan, sesal kemudian tiada berguna lagi. Walau bagaimanapun, ambillah segala kejadian dan kesilapan yang lalu untuk menginsafi segala yang terlanjur, buka saja kepada anda tetapi kepada saya juga dan kepada semua.

Sebenarnya kita masih bersyukur kerana kita masih di beri nyawa lagi pada hari ini, oleh itu bawakan banyak muhasabah diri berightifar banyak-banyak dan pohonkan keampunan kita sesama insan dan pohonkan keampunan segala kesilafan yang kita telah abaikan apa yang Allah perintah dan apa yang Allah larang selama ini kita hantam semacam saja.

Sedikit coretan dengan keputusan terhadap Anwar Ibrahim - Mahkamah Rayuan memutuskan kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari kandang tertuduh dalam pembelaannya meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan "hanya penafian semata-mata'

Mahkamah juga memutuskan penafian Anwar itu tidak menimbulkan sebarang keraguan dan menjadikan pembelaannya berwibawa yang boleh menjejaskan keterangan pihak pendakwa terhadap tertuduh.

Berhubung isu alibi, hakim memutuskan kegagalan Anwar memanggil mana-mana saksi bagi menyokong pembelaannya telah menimbulkan keraguan bonafide keatas pembelaannya. Antara saksi yang di namakan di dalam notis alibi adalah isterinya responden dan ketua kakitangannya.

"Saksi-saksi ini sepatutnya ada dan menyebelahi responden jika alibinya adalah tulen," kata panel Hakim seterusnya disini kenyataan Anwar seekadar penafian

Anak Papa Banyak Duit "NO HAL"

Bekas Menteri Raja Nong Chik yang tewas pada Nurul Izzah dalam Pilihan Raya PRU-13 Lembah Pantai akan meneruskan rancangan untuk menyaman Nurul Izzah Anwar kerana memfitnah beliau. Nuul Izzah di dakwa mengeluarkankenyataan palsu sebelum Pilihan Raya PRU-13, menuduh beliau menyalahgunakan kedudukannya sebagai seorang Menteri.

Anak Papa Banyak Duit "NO HAL"
Datuk Raja Nong Zainal Abidin, bekas menteri, merancang untuk menyaman pembangkang WP Nurul Izzah Anwar sebanyak RM10 juta kerana memfitnah beliau walaupun ada permohanan maaf themalaymailonline dalam kenyataan tuntutan itu, Raja nong Chik, 60,menyatakan bahawa Nurul Izzah, 33, telah mengeluarkan kenyataan palsu dan fitnah tentang pembelian tanah pada sidang media di Bangunan Bakti, Taman Tun Dr ismail di sini seahari sebelum mengundi PRU-13.
Anak Papa Banyak Duit "NO HAL"
Beliau berkata Nurul Izzah telah menyebabkan penyiaran pernyataan fitnah  dan palsu terhadap beliau pada sidang akhbar kepada media pada 14 Mei. Beliau berkata, Nurul Izzah telah menyebabkan kenyataan-kenyataan yang akan di siarkan dalam Malaysiakini portal berita dalam talian dua versi - bahasa Melayu dan Inggeris pada hari yang sama. Beliau berkata, perkataan tersirat bahawa beliau salahgunakan kedudukannya sebagai Menteri Wilayah dan persekutuan Bandar demi kepentingan peribadi dan keuntungan. sumber di nst.com.my
Beliau berkata, perkataannya juga bermakna bahawa beliau tidak menghormati undang-undang , ini adalah tidak boleh di percayai dan terlibat dalam urus niaga yang ragu dan menyebabkan kerugian kepada rakyat. Beliau berkata difenden telah menerbitkan kata-kata tanpa mengesahkan kebenaran dan lagi kata sumber lagi di sini thestar.com.my
"Jadi saya telah membuat keputusan untuk meneruskan saman RM10 juta dan jika saya menang wang tersebut akat di gunakan untuk kemudahan kawasa Lembah Pantai, beliau berkata ketika mesyuarat tahunan Umno Lembah Pantai semalam lagi sumber di sini
Khabar angin perpecahan rumahtangga Nurul Izzah tersebat di media sosial ini adalah apa yang kita tahu dan dengan mengenainya. Sumber lengkap baca Raja Nong Chik sama Nurul Izzah RM10 juta


Mamadai Kah Hanya Telefon Bimbit

Mamadai Kah Hanya Telefon BimbitPolis sita telefon bimbit Tian Chua, untuk bantu siasat kes hasutan. Polis mengesahkan menyita telefon bimbit milik Ahli Parlimen Batu, Tian Chua disebuah hotel di Petaling Jaya kira-kira jam 8 malam.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa,berkata telefon bimbit naib presiden PKR itu disita bagi membantu siasatan polis di bawah Akta Hasutan 1948.

"Maklumat lanjut mengenai kes ini akan disiarkan melalui  siaran media nanti, yang dilakukan (Bahagian_ Hal Ehwal Awam Ibu Pejabat Polis Kontinjen  Kuala Lumpur". katanya.

Sementara itu, Setiausaha Politik kepada Tian Chua, Rozan Azen, berkata ketika didatangi 10 anggota polis berpakaian biasa, Tian Chua sedang bertemu dengan kenalannya di Hotel terbabit.

"Mereka hanya menunjukkan waran untuk menyita telefon bimbit berkenaan, namun tidak menyatakan pula untuk tujuan apa. Mereka cuma berkata untuk siasatan di bawah Akta Hasutan", katanya ketika dihubungi - Bernama 15 April 2014

Ahli Parlimen Teresa Nak Cock

Ahli Parlimen Teresa Nak CockAhli Parlimen berpakaian tidak seonoh menghadiri sidang Parlimen, beliau Teresa nak cock..!! Pensyarah kontroversi, Dr Ridhuan Tee Abdullah menyelar Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Ismail Mohamed Said kerana tidak mengambil tindakan terhadap Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok yang tidak mematuhi etika pakaian di Parlimen minggu lalu.

Ridhuan berkata, sejak Bariasan Nasional (BN) tidak mengekalkan lagi majoriti dua pertiga kerusi Parlimen, etika pakaian sudah tidak diendahkan, Parlimen menjadi pasar dan tidak mustahil ada yang berseluar pendek hadir ke Parlimen.

"Tiba-tiba kita dikejutkan dengan seorang ahli Parlimen berpakaian seperti nyonya pergi pasar, Malangnya, speaker Dewan Rakyattidak mengendahkan teguran ahli Parlimen terhadap wanita tersebut. Tidak mustahil nanti ada yang datang dengan berseluar pendek atau mungkin tidak beseluar. Peraturan tetap peraturan, tidak kira hari apa sekali pun", katany menerusi kolumnya diakhbar Sinar Harian.

Terharu Impalan Payudara Beralih

Terharu Impalan Payudara Beralih - Beijing seorang wanita kelmarin mendedahkan rasa terkejut selepas mendapati impalan payudaranya berubah alih kebelakng daan perut. Tian Hui, 39, menjalani pembedahan plastik untuk membesarkan payudara pada 2002. Dia mengharapkan pembedahan itu akan meningkatkan keyakinannya selepas mengetahui suaminya, Chin, 42, berlaku curang dan menjalinkan hubungan dengan wanita lain yang lebih muda darinya.

Terharu Impalan Payudara Beralih

Tetapi sepuloh tahun kemudiannya, Impalannya mula beralih. Meski pun ia berusaha menolaknya semula ketempat sepatutnya, ia masih bergerak jauh dri payudara. Tian berkata, keyakinannya musnah selepas suaminya bermain kayutiga dan dia menjalani pembedahan itu dengan harapan untuk mendapatkan semula kasih sayang suaminya.

"saya sangka rumahtangga kami bahagia sehinggalah saya mengetahui suami saya menjalinkan hubungan dengan wanita yang enam tahun lebih muda dari saya," katanya. Pasangan yang berasal dari Guangzhou diwilayah Guandong itu sedah mendirikan rumahtangga selama lapan tahun, membuka sebuah restoran dan membina perniagaan bersama sehingga mereka kaya.

Selepas kecurangan suaminya terbongkar, mereka memutuskan untuk kekal semata-mata kerana keluarga, tetapi dia tetap merasakan tidak lagi menawan dan mengambil keputusan melakukan pembedahan plastik.

"Saya menghubungi seorang pakar bedah plastik berhampiran kediamn kami dan mengaturkan untuk membesarkan payudara saya. Saya terkejut apabila bangun selepas beberapa tahun kemudian melihat impalan beralih ketempat lain. Saya sungguh malu dan cuba mengalihkan semula ketempat asal. Tetapi setiap kali bangun pagi, impalan itu semakin jauh dari tempat biasa sebelumnya.

"Suatu hari apabila bangun saya mendapati satu impalan itu berada dibelakang  dan satu lagi di perut. Saya sedar saya terpaksa melakukan sesuatu. Saya bimbang sungguh meneganai kerosakkan yang berlaku pada tubuh saya. Sebenarnya ia sungguh menyakitkan".

Dia menjalani satu lagi pembedahan untuk membuang impalan berkenaan dan meletakkan yang baru beberapa minggu lalu. Doktor di Hospital Polis Guandong,  Lian Hao, berkata, impalan yang disuntik pada payudara Tian sebelum ini ialah sel polyacrylamide.

"Ia bahan berbahaya dan boleh merosakkan dalaman tubuh, menyebabkan barah serta menjejaskan buah pinggang". kata Hao. Penggunaan bahan itu diharamkan di China sejak 2006. Bagaimanapun, kesan peralihan payudara menyebabkan rumahtangganya lebih teruk. Suami saya sungguh kecewa dan menyebabkan hubungan kami lebih renggang, "kata Tian" -Agensi.


p/s nasib baik payudara yang beralih kalau benda sulit tu haru-haru...!!


Sexy Bikini

Sexy BikiniSexy Bikini - Candice Swannepoel berkongsi imej seksi dirinya hanya rentetan bikini kecil di tepi kolam renang. Dia bekerja keras di Sao Paulo Fashion Week awal bulan ini sambil mengambil peluang untuk ia berihat.

Model Rahsia Victoria berusia 25 tahun ini berkongsi gambar ia berbikini, di instagram pada hari Jumaat, menunjukkan beliau menghulurkan sebelah kolam kerana dia direndam cahaya matahari.

Dan dari instagram snap, ia tidak sukar untuk melihat mengapa Candice adalah permintaan tinggi sepertisebagai model dan gambar dua keping yang dipaparkan badan tona ditunjukkannya dengan sempurna. klik saksikan videonya disini


p/s saja nak kongsikan

Nasib Seludup Rokok Kalau Seludup Dadah Lagi Haru

Nasib Seludup Rokok Kalau Seludp Dadah Lagi HaruNasib seludup rokok, kalau seludup dadah lagi haru. Helah Seorang Pelatih Menyeludup Masuk 15 Batang Rokok Di Kem PLKN Sungkai, Perak Dibingkar Oleh Jurulatih. Kelicikan seorang pelatih Program Latihan Negara (PLKN) untuk menyeludup rokok dengan menyembunyinya didalam tiga buku roti sosej di Sungkai, Perak tidak kesampaian apabila helahnya terlebih dahulu  dihidu oleh pehak pengurusan kem.

Tindakan remaja berusia 17 tahun itu dikesan ketika jurulatih kem tersebut melakukan pemeriksaan terhadap pelatih Kumpulan 2, Siri 11 yang baru malaporkan diri pada hari Rabu. Remaja terbabit membawa roti yang dibawanya itu ingin dijadikan sebagai bekalan ketika latihan.

Ketika melaporkan diri kepada pihak kem, remaja berkenaan mendakwa roti tersebut merupakan bekalan makanannya jika terasa lapar semasa menjalani latihan. Semasa pemeriksaan dilakukan terhadap remaja itu, dia kelihatan tenang dan enggan menyerahkan roti tersebut.

Bagaimanapun seorang daripada jurulatih yang memerika roti tersebut menemui lima batang rokok yang dibungkus kemas dengan plastik didalam setiap biji roti. Beliau mungkin akan dikenakan hukuman atas keslahan menyeludup rokok.

Kesemua rokok itu kemudiannya dirampas dan pelatih berkemungkinan akan dikenakan hukuman kerana kesalah menyeludup rokok. "nasib baik seludup rokok, kalau seludup dadah lagi haru"...!! 

Syiah Iraq Suka Syiah Malaysia Lagu Mana

Syiah Iraq suka, syiah di Malaysia lagu mana? terutamanya kepada segelintir Pas yang berfahaman Syiah tu.. Iraq bersedia untuk menghalalkan perkahwinan zaman kanak-kanak. Owhh..mana mungkin akal depa semua ini boleh memikirkan perkara sebegini? kanak-kanak bawah berusia sembilan tahun boleh berkahwin secara sah dan isteri terpaksa akur dengan permintaan seksual dibawah undang-undang baru dibentangkan diterangkan oleh para pengkritik sebagai masalah hak asasi wanita.

Syiah Iraq Suka Syiah Malaysia Lagu Mana
Kanak-kanak Iraq boleh berkahwins secara sah sebelum umur sembilan dibawah undan-undang menyapu dibentangkan pada hari Selasa yang memperkenalkan sekatan agama baru pada hak-hak wanita. Kerana hampir tindakkan terakhir sebelum pilihanraya  pada akhir bulan ini, Parlimen Iraq kelihatan mungkin lulus peraturan baru perkahwinan untuk masyarakat Syiah majoriti dengan draf undang-undang dikritik oleh aktivis  hak asasi manusia sebagai "inquality sisi undang-undang".

Undang-undang yang telah diluluskan oleh parti pemerintah dalam usaha untuk menarik sokongan Syiah umat Islam di 30 April undi. Undang-undang Iraq semasa menetapkan umur undang-undang untuk berkahwin pada 18 tanpa kelulusan ibu-bapa dan kanak-kanak perempuan menyatakan semuda 15 boleh berkahwin hanya dengan kebenaran penjaga itu. Ia tidak membenarkan lagi peruntukan khas mengikut mazhab.

Tetapi undang-undang, yang dikenali sebagai undang-undang  yang Jaafari, memperkenalkan kaedah-kaedah yang hampir sama dengan orang-orang jiran Iran, teokrasi Islam Syiah yang dikuasi.Syiah Iraq suka Syiah di Malaysia lagu mana?

The Ultimate Warrior meninggal dunia usia 54 tahun

Pro ahli gusti yang terkenal sebagai The Ultimate Warrior Jim Hellwing, mati pada usia 54. Apabila salah satu bintang terbesar gusti professional, lelaki sebagai 'Pahlawan Terbaik' telah meninggal dunia, menurut laporan berita dan kenyataan daripada World Wresling Entertainment.Jim Hellwig meninggal dunia malam semalam selepas jatuh disebuah hotel Arizona, Times melaporkan. Beliau berusia 54 tahun. Tiada maklumat dikeluarkan pada punca kematian Hellwig ini.The Ultimate Warrior adalah seorang bintang bertenaga tinggi gusti semasa tahun 1980-an dan 1990-an sering berbalah (kerana kedua-dua rakan danmusuh) dengan ahli gusti terkenal Hulk Hogan. Selepas masa yang panjang dari WWE, Hellwig minggu lepas telah diserapkan kedalam dewan syarikat of Fame dan muncul di Wrestlermania XXX Ahad di New OrleansBerikut ini adalah klip dari kemunculannya pada episod April 7 Isnin malam.Kapal Terbang Aneh Kelihatan Seperti UFO

Kapal Terbang Aneh Kelihatan Seperti UFOKapal Terbang Aneh Kelihatan Seperti UFO - Peta Google ternampak objek pelik diangkasa, melaporkan dalam Times of India pada selasa. Menurut sumber berita, objek berbentuk segi tiga sangat mengingatkan  sebuah kapal angkasa makhluk asing. Sahaja  imej-imej dalam talian, plbagai laman web UFO melaporkan bahawa tujuh titik  cahaya  disekitar tepi objek membentuk sebuah kapal angkasa makhlik asing.

Objek ruang dilaporkan ditemui oleh seorang yang dipanggil WowForReel, yang mengaku sebagai penyelidik paranormal dan yang telah mencatatkan video dapatan dalam talian.

"Ia unik dan luar biasa dikawasan itu", kata WowForReel dalam huraian Youtube beliau dibawah video. "Selepas pergi kesana pada google Bulan dan merenung perkara ini untuk sekian lama saya boleh mengatakan ya, ia adalah benar-benar ada, tidak dipalsukan dan saya tidak mempunyai petunju apa yang ada".

Pada masa yang sama, Techandgadgetnews mengumumkan bahawa angka yang besar seolah-olah menjadi sebuah kapal ruang sgi tiga, hampir sama dengan teknologi pesawat Stealth. Ia juga menambah bahawa ia kelihatan beberapa kali lebih besar dari mana-mana kapal terbang dari bumi.

DI-SINI SUMBERNYA

Tuduhan Obama Terhadap MH370

Tuduhan Obama Terhadap MH370Satu laporan baru yang menabjubkan yang disediakan oleh Direktorat Perisikan Utama Staf Jeneral Angkatan Tentera GRU yang diedarkan di Kremlim  hari ini meninggalkan syak lagi tentang mengapa Presiden Barack Obama memberi amaran minggu ini bahawa ketakutan yang paling besar bukan Rusia, tetapi sebaliknya nuklear bom yang meletup ditengah-tengah New York City, kerana ia mendedahkan bahawa juruterbang yang hilan Kapten Zaharie Ahmad Shah, merupakan Agensi Perisikan Pusat CIA "aset" yang pesawat telah membawa "bom kotor diketahui telah pernah dibina".

Menurut laporan ini, dan seperti yang telah kita laporkan sebelum ini, Penerbangan 370 sudah dibawah "pengawsan" GRU, selepas ia menerima beban kargo yang sangat "mencurigakan" yang telah dikesan kepada Lautan Hindi negara Republik Seychelles, dan dimana ia pernah menjadi kapal-kapal kontena US ditandai MV Maersk Alabama. 

Apa pertama yang membangkitkan syak wasangka GRU mengenai MV Maursk Alabama ialah supaya dalam tempoh  24 jam kerja-kerja pemunggahan kargo ini sangat "mencurigakan" terikat untuk Malaysia Airlines penerbangan MH370 kedua-dua terlatih Kuncian Tentera Amerika Syarikat yang ditugaskan melindunginya, Mark Daniel Kennedy, 43 dan Jeffrey Keith Reynolds, 44, dijumpai mati dibawah "keadaan yang mencurigakan".

Kedua-dua, Kennedy dan Reynolds diambil bekerja oleh Beach Virginia berasaskan Virginia, miritim frma keselamatan Trident Kumpulan yang diasaskan oleh Personel Operasi Khas Tentera Laut Amerika Syarikat (SEAL) dan Tentera Laut Amerika Syarikat Pegawai Peperangan Permukaan Kanan dan telah lama diketahui oleh GRU untuk melindungi kepentingan kedua-dua bahan atom dan biologi diseluruh dunia.

Yang GRU, begitu juga telah melaporkan bahawa kargo ini "sangat mencurigakan" selepas ia dipunggah dari MV Maersk Alabama pada 17 Februari kemudiannya dipindahkan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Seychelles dimana ia telah dimuatkan pada Emirates penerbangan menuju Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur )KLIA) di Malaysia, selepas pertama berhenti sebentar di Dubai.

Sebelum penerbangan 370 memasuki Tentera Pembebasan Rakyat (PLA) zon dilindungi Laut China Selatan yang dikenali sebagai Kepulauan Spratly selepas itu berlepas 8 Mac dari Kuala Lumpur (KLIA) , yang GRU telahdilaporkan sebelum ini, "ia ketara menyimpang" dari arus penerbangan dan telah dikesan oleh satelit dan radar VKO terbang ke rantau Lautan Hindi dan melengkapkan penerbangan hampir 3,447 kilometer (2,142 batu) ke Diego Garcia.

Kritikal untuk perhatian tentang penerbangan sisihan Penerbangan 370, pakar-pakar GRU berkata adalah ia berlaku dalam tempoh masa yang sama bahawa semua Pulau Spratly telefon bimbit komunikasi yang dikendalikan oleh China Mobiles sedang tersekat


Mengapa Penerbangan 370 dilencongkan ke Diego Garcia, yang GRU dilaporka ia pada mulanya berasa hairan, iaitu sehingga 16 Mac melaporkan bahawa ahli-ahli sains  penyakit atas dari kedua-dua Amerika Syarikat dan China diterbangkan ada dan pada 21 Mac melaporkan bahawa yang "sangat mencurigakan" kargo diatas pesawat itu telah dipindahkan ke White Sands Range di New Mexico dimana ia kemudian musnah dalam letupan besar.

Penting untuk diperhatikan, laporan GRU baru ini mengatakan adalah bahawa Diego Garcia telah lama menjadi "sasaran utama" untuk lawan America Syarikat kerana yang menjadi lokasi dari mana peperangan terhadap Iraq dan Afghanistan telah diarahkan, yang menadi slah satu CIA paling ditakuti "tapak hitam" penyeksaan dan penderaan banduan.

Kebanyakkan "serius tentang hal" tentang Penerbangan 370, laporan GRU baru-baru ini mengatakan, adalah bahawa Kapten Zaharie Ahmad Shah, dicari untuk memeriksa simulator penerbangan dirumahnya, yang mengandungi Penerbangan Sisstem Penamatan (FTS) yang membolehkan pesawat untuk dikawal dari jarak jauh dan juga arahan mendarat untuk Diego Garcia.

Yang FTS nota GRU, adalah pelbagai turn-key yang lewah keselamatan dan ujian sistem untuk kawalan jauh dan penamatan penerbangan kenderaan ujian bahawa udara yang terdiri sistem Perintah Pemancar (CTS) dan kawalan adat, antara muka dan subsistem pemantauan. Sistem ini boleh diprogramkan sepenuhnya dan fleksibel untuk memenuhi keperluan perubahan julat ujian moden hari ini., pembuat yang Sistem Penerbangan Corporation (SPC) berkata.

Kritikal untuk diperhatikan tentang FTS pengilang SPC, laporan ini berkata adalah ia pernah diketahui oleh misteri Amerika "Helang perang" Dov Zakheim yang banyak masih percaya adalah salah seorang mastermind  dibelakang seranga 11 September 2001 apabila Amerika Syarikat dan yang dalam kertas kedudukan 2000 bertajuk Membina Semula Pertahanan Amerika Syarikat yang dipanggil untuk "New Pearl Harbor".

NOTA: Dalam dokumen yang dipanggil "Membina Semula Pertahanan Amerika Syarikat: Strategi, Angkatan dan Sumber untuk New Century yang iterbitkan oleh Perusahaan Amerika itu "Projek bagi Abad Amerika Baru" (1), Internatioal eksekutif Sistem Perancangan Corporation  (SPC), Dov Zakheim dipanggil untuk beberapa bencana dan pemangkin peristiwa - seperti Pearl Harbor yang perlu untuk memupuk pemikiran yang diperlukan untuk orang awam Amerika untuk menyokong perang di Timur Tengah dan dari segi politik dan budaya yang akan membentuk semula rantau ini. Satu suara dihormati dan ditubuhkan pada komuniti perisikan, pandangan beliau telah bersungguh-sungguh diteima dan Dov pergi dari kedudukannya di Sistem Perancangan Perbadanan untuk menjadi Pengawal Pentagon pada Mei 2001.Mungkin tidak begitu kebetulan, ia adalah sebuah anak syarikat SPC, TRIDATA CORPORATION, yang menyelia siasatan tersebut selepas serangan pengganas ke atas World Trade Center pada tahun 1993.

Untuk penglibatan Kapten Zaharie dalam kemusnahan Penerbangan 370, laporan ini berterusan assests GRU telah megesahkan beliau menjadi sasaran oleh CIA "madu perangkap" yang merosakkan perkahwinannya dan meninggalkan di tiada keadaan fikiran yang akan terbanga. Laporan GRU lagi mengesahkan penemuan penyiasat Malaysia yang Kapten Zaharie menerima panggilan misteri dua minit
sejurus sebelum berlepas Penerbangan 370 daripada CIA "madu pot" dengan menggunakan telefon bimbit beberapa yang diperolehi dibawah identiti palsu. Adapun perjalanan Penerbangan 370 sekali ia meninggalkan KLIA yang GRU berkata, ia "hampir-hampir memberi jaminan" bahawa Kapten Zaharie dilumpuhkan sistem komunikasi yang "diaktifkan" bahawa FTS membolehkan Tentera Laut Amerika Syarikat untuk mengalihkan kepada Diego Garcia, tetapi hanya selepas ia telah naik.ke tinggian hampir 44,000 kaki  dimana "sudah pasti" semua penumpang dan nak kapal telah dibunuh oleh kelemasan.

Seleps "sangat mencurigakan" kargo penerbangan 370 telah menjalankan telah offloaded di Diego Garcia, penganalisis GRU dalam laporan ini berkata "kemungkinan besar" Akhiran tragis yang berlaku kira-kira 3,218 kilometer (2,000 batu) dari Diego Garcia yang merupakan sebahagian daripada Lautan Britain India wilayah, dimana ia sengaja dimusnahkan seperti yang dibuktikan oleh lebih 300 objek dilihat dirantau ini oleh satelit Thai

Tentang apa yang betul-betul "sangat mencurigakan"  kargo diatas kapal Penerbangan 370 adalah laporan ini tidak mengatakan, selain daripada untuk ambil perhatian bahawa kerana yang luar biasa, dan maut, Panjang Amerika Syarikat telah melalui untuk mendapattkan dan kemudian memusnahkan ia kemungkinan besar boleh menjadi "bom kotor" yang pernah diketahui telah dibina", yang juga tidak dijawab dalam laporan ini adalah yang didalam Amerika Syarikat adalah bertanggungjawab untuk semua peristiwa-peristiwa ini, GRU mengatakan ia adalah "sangat mencurigakan" bahawa Obama adalah lebh "dalam gelung ini" mengenainya.

SUMBER

Apa Lagi Amerika Syarikat Mahu

Apa Lagi Amerika Syarikat Mahu? - Teori yang kukuh membuktikan bahawa Amerika Syarikat dan egen nya terlibat dalam kehilangan pesawat penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH370. Sebelum bicara selanjutnya di ajukan persolan, adakah kapal terbang terhempas, kalau terhempas di mana? Jangan pandang remeh dengan kuasa-kuasa besar sebanyak 26 negara yang terlibat dalam misi       pencarian MH370. Negara-negara terbabit mempunyai sistem radar, satelit serta kelengkapan kapal laut dan kapal udara. Tidak ada satupun bukti yang mereka perolehi menyatakan atau pun terjumpa dan mendarat di satu lokasi yang kita semua tidak ketahui. Sumber dan penjelasan dari pihak            kerajaan Malaysia mengesahkan bahawa pesawat MH370 tidak semestinya dirampas atau dirampas dengan menggunakan alat kawalan jauh. Baiklah, di sini Matthias Chang, seorang peguam yang       pernah berkhidmat sebagai Setiausaha Politik kepada Perdana Menteri Ke empat Malaysia Dr           Mahathir Mohamad, menjelaskan rampasan kapal terbang dengan menggunakan alat kawalan jauh 
senario dapat menjelaskan kehilangan pesawat                                                                                       


Apa Lagi Ameriaka Syarikat MahuDalam temubual eksklusif dengan    KEBENARAN JIHAD RADIO Chang -    yang masih mempunyai                     hubungan rapat dengan pemimpin    politik tertinggi di Malaysia -            dengan sabar menjelaskan                 mengapateori terbukti pesawat         kepada rampasan dengan                  menggunakan alat kawalan jauh      yang di kendalikan oleh segelintir      negara mambuat berbuat                   sedemikian kerana teknologi yang     mereka miliki.                                     Chang berkata, rampasan jarak jauh dapat mengawal laluan penerbangan pesawat. Sedangkan pesawat MH370 di kesan terbang selama enam jam,"Siapa yang terbangkan kapal terbang"? entiti terbang pesawat mestilah mereka yang mempunyai teknologi yang di gunakan sekarang untuk pesawat perintis. Kita tahu pesawat telah di terbangkan di Afghanistan dari Florida. Kita telah melihat pita video dan siaran berita tentang bagaimana "juruterbang" di Florida sedang terbang kapal terbang dan pesawat di Afghanistan jika mereka bermain komputer'?

Chang menjelaskan bahawa hipotesis bunuh diri juruterbang media Barat "tidak memegang air, jika anda seorang juruterbang mengapa berpaling. Pergi ke utara Thailand di mana terdapat   latihan tentera berlaku, dan anda akan tahu dari radar pesawat lain yang terbang, kemudian ke Selatan dan terbang selama enam jam? Itu tidak masuk akal. Juga kebanyakkan kes bunuh dirimeninggalkan nota menjelaskan mengapa. Ini merupakan lagi satu tandatanya besar. Kenapa tuduh juru terbang ini, apabila fakta-fakta yang tidak konsisten dengan membunuh diri?".

Mencadangkan bahawa negara-negara Barat telah membawa orang ramai mengenai mengejar angsa liar, Chang menjelaskan. "Dalam tempoh empat minggu yang lalu, kita telah mendengar pelbagai negara menyediakan data. Australia berkata terdapat dua objek terapung di barat Perth, tetapi apabila kapal telah di hantar mereka tidak menjumpai. Perancis juga kata, mereka menjumpai dua objek, apabila pesawat carian pergi, ini juga tidak dapat di jumpai. Satelit Thailand (keadaan pelanggan AS) mendapati dua objek, tapi tiada bersangkutan MH370. Firma British Immarsat, menggunakan pemergiannya dengan berkata, pesawat itu akan terhempas di kawasan di mana objek itu terletak. Tapi kemudianya Boeing, melakukan pengiraan baru menganjurkan penerbangan lebih cepat pada ketinggian yang lebih rendah, berkata, pesawat itu boleh berakhir di satu tempat 1000 batu utara lokasi sebelumia dijumpa.

Ada semua orang-orang ini di perintah untuk melihat dalam semua tempat yang salah - dengan perintah tertinggi tentera yang tahu dengan baik di mana kapal terbang itu?

Memandangkan semua maklumat ini ianya jelas, jelas sebagai hari, bahawa negara itu satu yang mempunyai teknologi pengawasan yang paling canggih kekal bisu. Meraka mungkin telah memberi bukti tertutup - saya tidak tahu. Tetapi tidak ada pengumuman awam.

Apa Lagi Amerikat Syarikat Mahu"Amerika mempunyai satelit-satelit yang paling maju di dunia...ia dapat mengesan objek saiz duit syiling, melihat kubu yang di korek di dalam tanah. NROL 39 (Pejabat Reconnaissance Negara) menggunakan lambang sotong. Ia menyatakan dengan jelas bahawa musuh-musuh Amerika tidak boleh menyembumyikan diri kerana tiada apa yang di luar jangkauan kita". Sesungut sotong itu merangkumi seluruh dunia. Saya merasa sangat aneh bahawa satelit Amerika telah diam-diam, supaya mudah di lihat senyap, kira-kira apa yang satelit mereka telah menunjukkan, jika ada apa-apa.

Apa yang menjadikannya terutamanya ganjil bahawa Amerika Syarikat tidak akan mengakuinya di kesan pesawat ialah laluan penerbangan yang terlibat beberapa kawasan yang paling sensitif tentera Amerika. "Sebagai MH370 sampai ke ruang udara Vietnam ia pergi ke utara ke arah Thailand dimana latihan ketenteraan Tiger di kendalikan oleh AS Cobra Gold dan Cope telah di adakan. Kemudian kononnya, pesawat berakhir di Lautan Hindi. Tetapi tidak ada serpihan atau keterangan. Sekarang apa yang di lihat..ialahapabila kapal terbang melepasi Selatan Thailand  ke Lautan Hindi, ia tentera Amerika Syarikat berahsia. Ia adalah asas bahawa Amerika Syarikat telah pengebom ke Afghanistan, Iraq dan vietnam sebelum itu. Sesungguhnya asa ini mempunyai beberapa teknologi pengawasan yang paling canggih. Mana-mana pesawatnyang tidak di kenali yang terbang ke arah Diego Garcia pasti akan di tempatkan dan pasti".

Chang, bekas penasihat politik bahagian atasan kepada Perdana Menteri Maysia, berkata kehilangan pelik MH370 bertepatan dengan yang di kendalikan oleh AS Cobra Gold dan Cope Tiger latihan ketenteraan - sama seperti sebelum ini "bencana" telah dicerminkan latihan mencurigakan masanya latihan:

"Pada 9/11, apabila pesawat melanda Menara Berkembat Pentagon, terdapat latihan ketenteraan yang berlaku dan NORAD dan lain-lain telah keliru mengenai sama ada pesawat adalah sebahagian daripada latihan atau tidak SEKARANG APA LAGI AMERIKA SYARIKAT MAHU?

p/s harap maaf ada kesilapan teknik semasa artikal ini di translate dan ganguan internet

Kafir dan Kristian Di Malaysia Dapat Pemerintahan Cara Di Pakistan Baru Mereka Tahu

Kafir dan Kristian di Malaysia dapat pemeritahan cara di Pakistan baru mereka tahu untung nasib mereka. Kafir yang ada di Malaysia ini besar kepala dan bagai kaduk naik junjung. Adakah ini kerana kealpaan sikap peminpin Malaysia atau sikap bertolak ansur sehingga oleh di pijak kepala? Kafi-kafir ini memprotes laungan azan, malah yang lebih besar mereka menuntut kalimah Allah di gunakan pada gereja mereka. Jom kita imbas kejadian penganut Kristian di Pakistan. Jom kita tinjau kehidupan Kristian di Pakistan.


Beberapa Kristian Pakistan telah di jatuhkan hukuman mati kerana kekufuran selepas di dakwa menghantar mesej teks menghina Nabi Muhammad S.A.W. Pasangan itu, dinamakan Shafgat Emmanuel dan Shagufta Kausar, di dapati bersalah atas tuduhan menghantar mesej teks kepada imam masjid tempatan.Tuduhan kekufuran terhadap Islam adalah di ambil serius di Pakistan.

Beberapa kes baru-baru ini telahmendorong kebimbangan antarabangsa mengenai pemakaian undang-undang kufur. Imam yang membawa aduan itu terhadap pasangan pasang ini pada julai tahun lalu. Peguam pasangan itu memberitahu BBC beliau akan membuat rayuan terhadap hukuman dan berkata perbicaraan itu tidak di laksanakan secara adil.

Pakistan mempunyai de facto moratorium pada hukuman mati supaya ia tidak mungkin pasangan itu tidak di laksanakan. Mereka datang dari bandar Gojra di Punjab, sebelum tempat kejadian keganasan perkauman. Pada tahun 2009 penodaan khabar angin satu salinan Al-Quran membawa kepada rusuhan membakar hampir 40 buah rumah dan sebuah gereja di Gojra. Sekurang-kurangnya lapan orang anggota masyarakat Kristian meninggal dunia dalam keganasan itu.Minoriti di sasarkan
Sejak tahun 1990-an puluhan orang Kristian yang telah di sabitkan dengan memijak Al-Quran atau menghina Nabi Muhammad. Walaupun kebanyakkan daripada mereka telah di jatuhkan hukuman mati oleh mahkamah rendah, banyak ayat terbalik kerana kekurangan bukti.

Pengkritik berhujah bahawa undang-undang kufur Pakistan yang sering di salahgunakan untuk menyelesaikan skor peribadi dan bahawa ahli-ahli kumpulan minoriti juga tidak adil di sasarkan. Islam merupakan majoriti mereka didakwa, di ikuti oleh masyarakat minoriti Ahmadi.

Pada tahun 2012 penagkapan seorang gadis Kristian muda, Rimsha Masih, ats tuduhan menimbulkan kemarahan antarabangsa. Selepas di tahan di penjara keselamatan yang tinggi untuk beberapa minggu dia akhirnya di bebaskan dan keluarganya kemudian lari ke Kanada.

Kapal China Jumpa Isyarat

Kapal China Jumpa IsyaratKapal China Jumpa Isyarat - Sebuah kapal China yang dalam operasi mencari pesawat MH370 yang hilang di lautan Selatan India telah menemui isyarat nadi. Media China melaporkan, mereka berkata isyarat mempunyai kekerapan 37.5kHz - sama seperti yang di pancarkan  oleh perakam penerbangan.

Walau bagaimanapun tidak ada bukti setakat ini bahawa ia di kaitkan dengan MH 370. Berpuloh-puloh kapal dan pesawat menyertai carian, dengan operasi yang bergerak ke fasa intensif sebelum bateri pada perakam pudar.

Pada hari Sabtu yang Haixun 01 - salahsatu daripada dua kapal China di kawasan itu, meningkat isyarat pada kira-kira 25 darjah latitud selatan dan 101 darjah longitud timur,  kata agensi berita Xinhua negeri yang mengendalikan 

Macam Ada Yang Tak Kena Penumpang MH370

Macam ada yang tak kena je dengan penumpang MH370 - Perhatikan gambar siapa yang boleh tolong jelaskan, apakah sebenarnya? kepada dua lelaki ini dan kenapa gambar ini bolej kelihatan begini. KBE kurang faham dan memang tak faham lansung, mungkin ada orang yang boleh tolong jelaskan.

Kalau dari awal kejadia ada kerumitan, maka kerumitan akan bertahbah lagi kusutnya perjalanan seterusnya dalam misi pencarian MH370, Kalau nak lebih faham rujuk di-sini supaya lebeih jelas

Macam Ada Yang Tak Kena Penumpang MH370
Perhatikan bahagian kaki dan beg

Radar TUDM Tak Sehebat Radar Omega

Anwar Ibrahim dalam satu temu bual, mempertikaikan keraguan mengenai siasatan rasmi dengan kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370. Katanya dalam temu bual tersebut bahawa sistem radar 'canggih' dinegara ini akan dapat mengenal pasti selepas pesawat berubah arah dan kembali menyebarangi ruang udara Malaysia.

Anwar Ibrahim secara peribadi mengenali juruterbang Malaysia Airlines Boeing 777-200 yang hilang pada pada awal pagi 8 Mac semasa penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing, mengesa satu jawatankuasa antarabangsa untuk mengambil alih operasi yang di terajui oleh Malaysia kerana 'intergriti seluruh bangsa yang di pertaruhkan'.

Dalam temu bual dengan The Telegraph, Anwar berkata secara peribadi dia kononnya telah membenarkan pemasangan 'salah satu radar yang paling canggih' sistemnya di dunia berdasarkan berhampiran Laut China Selatan dan meliputi tanah besar Malaysia, Timur dan Pantai Barat ketika beliau menjadi menteri kewangan negara pada tahun 1994. Nak tau juga radar jenis apa Anwar pasang? dan diharap ada rakan blogger atau pembaca mengesahkan betul kah dakwaan Anwar ini..!!

Anwar juga meragui sistem radar yang dipasangnya itu tidak boleh di lihat oleh sistem radar Marconi setelan pesawat berubah arus katanya akan mampu di kesan Boeing 777-200 kerana ia menuju timur barat laut di seluruh 'sekurang-kurangnya empat' wilayah Malaysia. Anwar juga berkata tentera udara 'diam' Diam tu apa maksudnya TIDOR KE? katanya lagi mengambil masa tiga minit di bawah SOP (prosedur operasi standard) dan pesawat tentera juga tiada tindak balas.

Radar TUDM Tak Sehabat Radar OmegaKatanya lagi, kami tiada mempunyai kecanggihan  Amerika Syarikat atau Britain tetapi kami mempunyai keupayaan untuk melindungi sempada kita, Ye bebenor ke nak lindung sempadan ni, cam mana pulak sempada sabah boleh di cerobohi di Lahat Datu? Anwar bertambah pening..!! pengendali radar tidak dapat meninjau perkembangan pesawat. Kalau bab ini rasanya telah dijawab oleh rakan blogger yang lain iaitu sistem radar mengesan pesawat masa negara AMAN berbeza dengan masa TIDAK AMAN..!!

Anwar lagi menyalahkan kerajaan kerana, tidak memberi tahu kerajaan China dan Vietnam bahawa operasi patut di hentikan  di Laut China Selatan dan biarkan mereka membelanjakan atau membazirkan berjuta-juta kerana mencari dan menyelamat bukan pada tempat sebenarnya. Agaknya Anwar ni tahu dimana tempat sebenar mh370 ni berada, sebab katanya pencarian pertama itu bukan tempat sebenar. Pada hal semua negara yang terlibat mulanya berpandu arah tempat MH370 putus hubungan.

Kata Anwar lagi, dia percaya kerajaan Malaysia lebih tahu maklumat sebenar, mereka mempunyai kuasa untuk mengarah tentera udara...atau Airlines Malaysia. Mereka mengambil bahagian dengan kebanyakan maklumat yang kritikal kepada pemahaman kita tantang hilangnya MH370.

Anwar juga yakin,adalah satu kemungkinan pegawai-pegawai bersubahat dengan apa yang berlaku pada kapal terbang.Bgaimanapun Anwar kemudiannya menambah itu adalah satu-satu yang kabur dan katanya lagi apa-apa pun boleh berlaku sambail menambah mereka (pihak berkuasa) bersubahat dengan perbuatan pengganas, saya tida dalam kedudukan untuk komen katanya.


Radar TUDM Tak Sehabat Radar Omega
WAH... hebatnya radar OMEGA NUAQ.. dapat mengesan pihak kerajaan Malaysia bersubahat dengan penggnas merampas pesawat MAS MH370. Alahai Nuaq sepatutnya ko bangkanglah pada perkara yang logik untuk mengelokkan bukan tujuaan untuk melingkupkan negara. Aku respek lah radar Omega berkesan mnyembunyikan jam Omega, yang di tunjukkan oelh Datuk Eskay hari itu dahulu dikatan palsu.. klik di sini-jangan tak klik   

Budaya Bertukar Isteri

Budaya Bertukar Isteri
Budaya Bertukar Isteri, macam best je bunyinya. Oleh kerana best lah mereka amalkan budaya ini. Suku Namibia berpegang teguh kepada tradisi pertukaran isteri dan ketuanya, menggalakkan perpaduan dan persahabatan.

Agensi diterbitkan AFP laporan panjang mengenai tradisi yang di warisi daripada salah satu suku daripada Namibia, menghapuskan keperluan untuk bertuka-tukar isteri mereka dengan rakan-rakan mereka. Agensi itu menyatakan dalam laporannya bahawa suku kaum yang tingal di utara-barat Namibia, bertukar-tukar isteri di antara mereka telah di amalkan beratus-ratus tahun.

Beliau Cazlonger Tjondo wakil daripada suku Ovahemba pusaka tradisi Agensi, ia adalah tradisi yang menggalakkan perpaduan dan persahabatan antara mereka dan ia terpulang kepada lelaki itu dalam pemilihan kawannya yang paling rapat dngan dia bertukar untuk isterinya.

Dan di uruskan Aqbilta Ovahemba dan Ovasimba bertahan terhadap semua percubaan untuk menghentikan tradisi ini organisasi dan hak asasi manusia dan Thomps kata hidup tidak di sentuh oleh kehidupan moden di pondok yang di perbuat daripada lumpur.

Agensi itu berkata lelaki dalam dua suku ini memberikan isteri-isteri mereka kepada rakan-rakan, menunjukkan bahawa tradisi ini adalah berbeza pasangan untuk bertukar-tukar cara barat. Ada meninggalkan seorang isteri dengan rakan dan suaminya didalam pondok lain.

Ini di panggil tradisi dalam bahasa tempatan dari suku Okuijpesa Omocazindo ia itu yang lazim dalam bidang jauh Comini. Tetapi dalam sisi lain, penyokong dalam tradisi ini bahawa ia tidak melanggar hak-hak wanita kerana ia juga hak untuk mencadangkan kepada suaminya, kawan-kawannya tetapi kekal sebagai hak teori kebanyakan masa.

Pat dan tradisi ini telah baru-baru ini, di kritik pembela hak asasi manusia dan aktivis untuk memerangi penyebaran AIDS, yang menjejaskan 18% daripada orang dewasa di negara ini dengan dua juta penduduk Kata aktivis Rosa Namessis, ia adalah rogol wanita, mereka tida berada didalamnya untuk berunding bukan sahaja dihadapan mereka untuk menjalani hubungan seks dengan suami mereka, rakan-rakan yang rogol menyalahi undang-undang dalam hak mereka.

Bagi sebahagian berkata Kloddina Venana,  seorang penyelidik di Program Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu di Namibia, wanita tertakluk pada tradisi ini kerana takut kepada suami mereka. Beliau berkata, Amon Najafjtny, yang bertanggungjawab dalam program AIDS di Pusat Bantuan Guaman, ia adalah tradisi meletakkan kehidupan wanita pada risiko dan majoriti wanita perli ingin bahawa tradisi ini hilang.

Masalah sebenar bagi aktivis berminat untuk kesedaran dan perlindungan hak-hak wanita dalam meluluskan beberapa isteri, seperti Kambabera Motomopo yang berusia 40 tahun dan berkata, saya suka mengadakan hubungan seks dan sudah beberapa dengan rakan-rakan suami saya, katanya lagi tradisi ini tidak melanggar hak asasi wanita, kerana hak mereka juga untuk mencadangkan kepada suaminya rakan-rakan beliau walaupun ia kekal sebagai cadangan dalam teori kadang-kadang.

Harap maaf terjemah yang kurang memuaskan anda klik di-sini

Kebetulan Atau Di Rancang

Kebetulan Atau Di RancangKebetulan Atau Di Rancang? hanya sekadar untuk difikirkan. Bukan sahaja seluruh rakyat Malaysia malah juga kini seluruh dunia terkejut dengan kehilangan Pesawat Penerbangan Malaysia Airlines MH370. Sehingga kini sudah hampir kehilangannya menjadi misteri.

Tajuk posting di atas hanya sekadar renongan untuk di fikirkan bukannya membuat satu tuduhan..!! Secara kebetulan pula, tragedi ini berlaku selepas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di jatuhkan hukuman penjara selama 5 tahun dalam kes liwatnya apada 7 Mac dan menjelang pagi 8 Mac pada jam 2.40 pagi, kehilangan pesawat ini terjadi.

Adkah ini terjadi secara kebetulan atau ada rancangan di sebalik campur tangan kuasa-kuasa besar dunia? Jadi, satu kompirasi dalam dua keadaan yang berbeza adalah perancangan yang bukan sebarang percaturan biasa.

Kebetulan Atau Di RancangUS mungkin berjaya tundukkan China dengan memegang rakyatnya didalam pesawat terbabit dan dalam masa yang sama, US berjaya menundukkan Malaysia untuk melepaskan Anwar Ibrahim sehingga PRU-14 yang akan datang kerana Anwar Ibrahim adalah satu-satunya yang di perlukan untuk melakukan 'regim change' di negara ini.

Mungkin ini sebagai penilaian kepada hujah tersebut Anwar Ibrahim di taja untuk jadi PM

p/s dulu tanya sama pokok apa pasal goyang (rupanya sabah nak hilang) kini tanya sama Anwar apa pasal MH370 hilang...

Kebodohan Yang Tulen

Rusia, lima lelaki mandi telanjang dalam takungan susu untuk membuat keju. Kebodohan atau kesombongan lima pekerja di sebuah syarikat tenusu berakhir di web. Adakah penutupan kilang selama 90 hari. Pengguna Rusia bimbang tentang kebersihan dan keselamatan makanan. Seterus klik di-sini 


Kebodohan Yang Tulen

Ngeri Dan Gayat Dari Sanghai Tower

Ngeri Dan Gayat Dari Sanghai Tower
Ngeri Dan Gayat Dari Sanghai Tower - Vadim Makhorov dan Vitaly Raskalov dihantar Shockwave melalui internet pada 12 Februari, 2014 apabila mereka mencatat video diri mereka mendaki "Shanghai Tower" yang tingginya 2,073 kaki (632 meter) Sanghai Tower apabila siap akan menjadi bangunan kedua tertinggi di dunia selepas Burj Khalifa di Dubai.


Ngeri Dan Gayat Dari Sanghai Tower

Itulah Sanghai ditemuramah pasukan Rusia mengenai pengelaman mendaki mereka. Menyemak gambar-gambar yang luar biasa bahawa pasangan itu mengambil dari bahagian atas  Sanghai Tower dan bebera Buncis lain dari Sanghai. Semua gambar ihsan dari Vadim Makharov daripada bumbung dan terbitan semula dengan kebenaran.

Anwar Ibrahim Terlibat Kehilangan MH370

Anwar Ibrahim Terlibat dengan kehilangan MH370 - Bekas penggubal undang-undang KMT Chiu Yi, seorang ahli politik Taiwan dengan kegemaranya untuk kontroversi telah mendakwa Malaysian Airlines penerbangan MH370 telah dirampas oleh anak-anak kapal untuk memaksa Kerajaan Malaysia, membebaskan pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim dari hukuman penjara 5 tahun yang telah dijatuhkan kepadanya.

Anwar Ibrahim Terlibat Kehilangan MH370Chiu Yi, bekas penggubal undang-undang kerajaan Taiwan, Koumintang, menctatatkan dakwaan yang meragukan pada halaman microblog Sina Weibo pada Selasa, tidak lama selepas  Perdana Menteri Malaysia DS Najib Razak mengisytiharkan bahawa analisis satelit menyimpulkan Boeing 777-200 yang hilang pada 8 Mac, perjalanan dai Kuala Lumpur ke Beijing, telah berakhir dilautan Hindi.

Seorang 'kawan' yang tidak dinamakan dalam kerajaan AS, Chiu kemudian menghuraikan post microblog beliau kepada pemberita. Menjelaskan bahawa anak-anak kapal penerbangan MH370 merampas kapal terbang dan tebusan 227 penumpang dan menuntut pihak berkuasa Malaysia melepaskan Anwar, yang telah dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun sehari sebelum kapal terbang MH370 hilang.

Manakala versi rasmi, mendakwa bahawa pesawat terputus hubungan pada kira-kira 01.20, Chiu berkata, anak-anak kapal sedang dalam perundingan dengan kerajaan Malaysia. Manakala sehingga 1:30 akhirnya permintaan dari anak-anak kapal telah ditolak dan pesawat telah kehabisan minyak sebelum terhempas kedalam laut, tambah Chiu.

Sebab mengapa kapal terbang itu tidak mendarat ditempat lain adalah kerana juruterbang yang tidak merupakan seorang pengganas yang terlatih, tidak dapat mencari jalur pendaratan yang sesuai atau bimbingan yang diperlukan dari tanah Chiu berkata, sambil menambah bahawa anak-anak kapal tidak mempunyai pelan luar jangka kerana kerana mereka tidak menjangka tuntutan mereka diabaikan.

Chiu juga berkata sumber mendedahkan bahawa Kapten berusia 53 tahun, Zaharie Ahmad Shah, adalah saudara kepada Anwar melalui perkahwinan saudara mereka. Walupun sudah diumumkan kepada orang ramai Anwar masih bebas dengan ikat jamin. Mengakui bahawa perintis itu adalah seorang penyokong dan saudara anak menantu beliau.

Kalau korang semua nak tahu lebih lanjut klik disini-beranike? Anwar saman ini KMT Chiu dan akhbar wantchinatime.com..!!

Rakan Blog K.B.E