55expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass='>

Klik to Cala Huala

Klik to Cala Huala
Klik to Cala Huala

Save Telor Kerana Tersepit

Tak perlu tulis panjang berjela-jela, Mungkin ada sorang atau dua yang terkejut dengan keputusan mesyuarat PAS Pusat Tapi umum sudah mngetahui sebelum PAS Pusat bermesyuarat dan keputusan yang akan dikeluarkan dari pihak mereka.

Kalau ada yang masih tidak faham lihatlah gambar telah menceritakan keadaan yang sebenar yang dialami oleh ahlul-ahlul PAS ini

Save Telor Kerana TersepitMasih ada lagi yang tidak faham? Ok sila lihat di bawah ini,

DAP ada 15 kerusi
PKR ada 13 kerusi
Lompat dua orang dari PAS, menjadikan 30 kerusi yang menyokong Jijah si nyonya kipas untuk mengganti TS Khalid sebagi MB Selangor mengatasi sokongan kepada Khalid yang tinggal 28 sokongan sahaja.

PKR tidak perlukan sokong lagi dari PAS. Oleh itu mahu tidak mahu PAS terpaksa tebalkan muka dan entah ditampal dengan kulit apa kita tak pasti, terpaksa buat U-TURN menyatakan sokongan terhadap si nyonya kipas untuk calon MB Selangor yang baru. PAS takut terpinggir dari Pakatan Haram yang lansung tidak pernah berdaftar ini...!!

Keputusan Majlis Syura Ulama Pas kini mereka letakkan dipunggung sebagai perisai bagi mengelak selalu terkena liwat..!! Jelas Majlis Syuara Ulama dalam PAS kini sudah jadi sampah dan HAMPAS oleh PAS Pusat yang rata-ratanya pro kepada Pak Ketum.

NO HAL MAN..!!

Jika status gender nya famale menyebabkab PAS tidak setuju Wan Azizzah jadi MB, ini bukanlah masalah besar pada Pak Ketum..tukar je jantina Kak Jijah tu kan mudah..kan..kan..!!

NO HAL MAN
SIAPA SETUU?

SYABAS KEPADA IRAN

Syabas Kepada Iran - Iran dengan berani menyatakan secara terang-terangan bahawa mereka memberikan teknologi kepada Hamas. Iran memindahkan sistem pertahanan udara ke Gaza untuk melindungi terhadap serangan Israel... tidak seperti pemimpin-pemimpin Arab yang lain yang kita lihat mereka semua mengambil sikap hanya lihat, dengar dan berdiam diri.

Pemimpin-pemimpin negara Arab yang lain nak kita kata mereka ini takut tidak mungkin...tapi kalau kita katakan mereka ini, berasa malu agaknya itu mungkin tepat..!! Hanya Raja Arab Saudi baru bersuara mengutuk serangan udara Israel yang banyak mengorbankan orang awam.

Walaupun negara-negara Arab tiada berani menyatakan sokongan secara terbuka teradap negara Palestin dan rakyatnya, adalah kita harapkan pemimpin-pemimpin ini telah menyalurkan segala bantuan mereka secara senyap terhadap Palestin.

Kembali kita dengan negara Iran, wlaupunpun mereka berfahaman Syiah dan berbeza fahaman agama dengan Palestin yang berfahaman Syunnah demi berasa simpati dan sikap peri kemanusiaan, Iran sanggup berbuat sesuatu untuk menyelamatkan negara Palestin dan rakyatnya dari serangan rejim zionis.

SYABAS KEPADA IRAN
ASAP YANG TERPANCAR DARI TEMBAKAN ROKET DARI GAZA KE ISRAEL
Sikap berani Iran ini sepatutnya dicontohi oleh semua negara Arab dan juga pemimpimpin-pemimpin Islam di Malaysia ini, yang kononnya mereka melaungkan bahawa mereka ini memperjuangankan kepimpinan secara Islam dan mereka juga menyatakan mereka ini parti Islam... tapi Islamkah pemimpin ini yang menghalalkan darah sesama saudara Islam mereka yang yang lain?!! ( Ini terkandung dalam sebuah amanat sesat oleh pemimpin yang mengatakankan kepimpinan mereka adalah secara islam, yang sehingga kini amanat songsang dari pemimpin tersebut tidak pernah ditarik balik sehingga kini..)
KEMBALI KITA KEPADA GAZA
Hamas mampu menembak peluru berpandu ke Israel kerana Taheran menyediakan teknologi senjata kepada kumpulan militan untuk mempertahankan dirinya daripada serangan Israel, kata seorang pegawai kanan Iran.

Para pegawai dari revolusi Pengawal berkuasa Iran telah berkata pada masa lalu bahawa Fajr-5 peluru berpandu adalah sebahagian senjata untuk Hamas di Gaza. Teknologi yang dibekalkan oleh Iran dan dikeluarkan dalam negara tanpa perlu penghantaran lansung.

"Peluru berpandu rintangan  Palestin adalah nikmat pemindahan teknologi" Setiausaha majlis kecerdikan kesesuaian, Mohsen Rezaei, dipetik sebagai berkata oleh Al-Alam, saluran Arab televisyen kerajaan Iran. "Kita perlu memindahkan teknologi pertahanan dan ketenteraan kepada Palestin supaya mereka boleh membina senjata di bawah sekatan dan mempertahankan diri mereka sendiri", katanya.

Hamas telah menembak lebih dari 3,200 roket ke Israel semasa dalam konflik ini, dengan beratus-ratus darinya dipintas oleh sistem pertahanan Iron Dome Israel dan banyak peluru berpandu tersebut mendarat dikawasan terbuka jauh dari bandar-bandar.

Israel, yang melancarkan operasi ketenteraan di Gaza pada 8 Julai untuk membendung api roket dan memusnahkan rangkaian terowong bertujuan untuk menyusup masuk kedalam Israel, telah menjalankan lebih daripada 4,600 serangan udara di seluruh kawasan tepi pantai yang sesak. Lebih daripada 1,880 penduduk Palestin terbunuh dalam pertempuran. Israel berkata beratus-ratus mereka adalah pejuang Hamus...namun sebaliknya adalah orang awam.

Rezaei, bekas ketua komander Pengawal Revolusi, telah menghubungi Presiden Hassan Rouhani, memintanya menyediakan sistem pertahanan udara kepada Hamas untuk menangkis dan menyerang pesawat Israel. Beliau juga berkata, Hamas harus menggali terowong untuk digunakan sebagai tempat perlindungan untuk melindungi penduduk Gaza daripada serangan Israel.

"Saya diminta Rouhani untuk menyediakan sistem pertahanan udara ke Gaza supaya Palestin boleh mempertahankan diri mereka dari serangan jet pejuang", katanya, sambil menambah bahawa Iran tidak gentar untuk mengisytiharkan sokongan ketenteraan kepada Hamas.

Nantikan sambungan ini akan di upgrade kan
Sumber: dari cak cilut at at, jangan tanya daripada mana aku dapat..!!

Sebagai yang dijanjikan, sambungan dari artikel diatas

"Amerika baru-baru ini telah meluluskan kira-kira $300 juta untuk mengukuhkan (Israel) Iron Dome. Anda harus menyediakan sistem pertahanan kepada rakyat Palestin untuk dapat mempertahankan rakyat mereka dari pengeboman udara", katanya dalam rayuan itu kepada Rouhani.

Rezaei juga menggesa Hamas untuk menangkap tentera Israel untuk menggunakannya sebagai cip tawar-menawar dalam peperangan menentang Israel. Cara mereka yang ditangkap adalah tempat untuk melemahkan Israel. Sekiranya ada dua, tiga askar yang ditangkap, semua zionis akan menyerah diri", katanya.

Razaei berkata, matlamat Israel dalam perang yang sedang berlansung adalah untuk melucutkan senjata Hamas dan memusnahkan kuasa peluru berpandu, tetapi bahawa ia telah gagal untuk berbuat demikian walaupun menemui dan memusnahkan beberapa terowong bawah tanah.

"Rejim zionis mereampas bebera terowong tetapi mereka tidak boleh membajak keseluruhan Semenanjung Gaza. Kemudahan senjata yang dihasilkan tetap utuh", katanya.

Komander Pengawal Iran berkata dengan lantang Palestin (Hamas) dapat mempertahankan diri dengan peluru berpandu, terima kasih dengan sokongan Iran.

Pemimpin Agung Ayatollah Ali Khamanei, yang mempunyai kata putus mengenai semua perkara di negeri Iran, menyeru umat Islam di seluruh dunia pada minggu lepas untuk membantu rakyat Palestin di Tebing Barat dan Gaza untuk mempertahankan diri mereka terhadap Israel.

Iran penyokong Hamas, tidak mengiktiraf Israel dan menyokong kumpulan-kumpulan anti Israel militan seperti Hamas Hizbullah Lubnan.

EMAIL SENDER FASTER AND EASY

Email sender faster and easy - Adakah anda yang ingin mengirim email dengan hanya satu klik dan email terkirim sehingga 50,000 sekali gus? dan juga kepada anda yang ingin promosikan segala apa jua produk kepada mereka-mereka yang diluar sana, disini ada sistemnya. Selain itu, anda juga berpeluang secara tidak lansung boleh menjanakan pendapatan anda yang lumayan dengan sistem ini. Berminat? klik >DI-SINI<

Email Sender Faster And Easy
MUDAH DAN CEPATRakan Blog K.B.E