55expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass='>

Klik to Cala Huala

Klik to Cala Huala
Klik to Cala Huala

Cala Huala dah cuba baru tahu

Cala Huala dah cuba baru tahu..!! untuk keterangan produk anda semua boleh klik button dibawah. Bagi anda yang mengalami gangguan kesihatan yang tidak serius, dengan hanya makan satu kapsul ke esokan hari setelah bangun dari tidur ketika berjalan untuk kebilik air dan sebagainya anda akan rasa badan terasa ringan dan bertenaga.

Bagi lelaki yang menghidapi prostate, dengan hanya makan sebijik diwaktu selepas makan tengah hari, diwaktu malam akan dapat tidur lena kerana kekerapan pengencingan diwaktu malam akan berkurangan. Saya bertanggungjawab sebagai pengedar produk Cala Huala ini, dalam masa yang singkat telah ramai testimoni yang memberikan keberkesanan yang memuaskan.

Saya bersyukur kepada Allah, telah dapat seorang testimoni yang saya berasa terharu dengan memakan 1 kapsul sehari selama 3 hari beliau sudah boleh menunaikan sembahyang dengan berdiri. Pada hal sebelum ini beliau sudah lebih dari setahun sembahyang dengan hanya duduk diatas kerusi. Oleh kerana perubahan mendadak itu beliau telah membeli sekotak Cala Huala daripada saya.

Adalah diharapkan kesihatan beliau akan bertambah pulih dari masa kesemasa. Kepada anda yang alergi kulit atau menghidapi sebarang penyakit kulit, Produk Cala Huala juga berkesan memberi kelegaan. Seperti yang dimaklumkan oleh testimoni kepada saya dua atau tiga hari rasa gatal-gatal kulit berkurangan dan seterus hilang.

Kudis-kudis yang berair menjadi kering. Ada testimoni yang penyakit kurap itu dikaki dan tangan nya hilang kegatalan setelah mengambil Cala Huala dalam masa dua hari.

Cala Huala dah cuba baru tahu
CALA HUALA
   Klik button untuk maklumat produk

Cala Huala Hidup Sihat dan Cergas

Cala Huala Hidup Sihat dan Cergas
Cala Huala adalah sejenis herba tradisional Peru dan perumusannya telah berkesan membantu beribu-ribu orang yang berpenyakit.

Ia boleh berkesan membantu otitis, kanser payu dara, jangkitan saluran pengencingan, neuralgia, pelepasan keputihan, psoriasis, buasir, reumatic, pneumonia, psoriasis, batuk, jangkitan ovari, sakit haid dan gangguan, jerawat, nefritis, jangkitan uterus, otalmia, artritis, bintik hitam, gigitan lebah, sakit belakang, kebas tangan dan kaki, kaki atlit, kegatalan pada badan, selesema, semua jenis penyakit kulit, badan gatal, semua jenis penyaki-penyakit rumit. Anda boleh keputusan efektif dalam 1 hingga 6 hari.

Cara penggunaan oang dewasa: ambil 1 hingga 2 kapsul dua atau tiga kali sehari, (Note: maksima 6 kapsul sehari) Bagi orang yang sihat hanya sekadar untuk menambah kecergasa cukul 1 kapsul sehari. Ambil selepas amakan dengan air suam (Tidak kira waktu, sarapan pagi, makan tengah hari atau malam)

Cala Huala Hidup Sihat dan Cergas
CALA HUALA - Membantu dalam pemulihan tempat halus dan luka pada gastritis dan sakit perut, menghapuskan asid unik (mengubat artitris reumatik), membersihkan darah, merawat penyakit kulit, seperti ekzema, psoriasis dan dermatosis, memperbaiki masalah paru-paru, buah pinggang dan pundi kencing, anti keradangan, analgesia (sakit pelegaan), anti virus, anti kulat

Cala Huala Hidup Cergas dan Sihat
IPORURU - Membantu untuk artitis dan reumatisme, anti-keradangan dalaman dan luar badan, pelegaan kesakitan untuk otot dan kecederaan sendi, mengelak dan jangkitan virus dan kulat.

Cala Huala Hidup Sihat dan Cergas
CANCA PIEDRA STONE BREAKER - Membantu dalam pelbagai kekacuan trek kencing termasuk jangkitan, kesakitan dan kebengkakkan, batu ginjal, kekacauan saluran penghadaman, termasuk gas, hilang selera, sakit perut, jangkitan usus, sembelit dan cirit-birit.

Cala HUala Hidup Sihat dan Cergas
GRAVIOLA -  Membantu pengcegahan jangkitan bakteria, jangkitan perasit, batuk, keradangan hidung dan kerongkong, herpes, mengosongkan usus.

Cala Huala Hidup Sihat dan Cergas
CAT'S CLAW BARK - Membantu untuk meningkatkan gejala kedua-dua ostreoartristis reumatoid, kekacauan, kekacauan sistem penghadaman termasuk pembekakan dan kesakitan usus besar (diverticulitis), keradangan usus (kolitis) bawah, keradangan lapisan perut (gastritis, ulser, buasir, dan sindrom usus bocor.

Cala Huala Hidup Sihat dan Cergas
HERCAMPURI - Membantu pencernaan, rawatan hepatitis, rawatanvena, pengurangan kolestrol, rawatan hipertensi.
   p/s sesiapa yang berminat sila tinggalkan komen untuk admin hubungi atau emailkan kepada admin blog ruangan kiriman email kepada admin tersedia ditepi blog ini - t/k Boleh lihat juga di>>>calahuala.simplesite.my

Mohd Noor - Waduh aku teringin dan geram pada motor keluaran BMW...

 Aku janji kalau dapat sebijik motor keluaran BMW diatas, aku tak kutuk dan kritik PR seratus hari kih..kih...kih

 Alhamdulillah motor scrambler jenama KEEWAY -  TX200G ini aku dah sambar sebijik pada March lepas sebelum GST dilancarkan, cash  on the road RM7400.00
Mohd Noor - Waduh aku teringin dan geram pada motor keluaran BMW...

Apa itu Cala Huala

Apa itu cala huala..ianya adalah produk makanan kesihatan yang sekira dimakan dan diamalkan mampu merawat pelbagai penyakit untuk keterangan lanjut klik link ini CALA HUALA

Agenda Peribadi

Kalau betol sayangkan bangsa dan parti inikah caranya? Inikah sikap negarawan yang pernah berkhimat selama 22 tahun sebagai PM? Anda dihormati dari kawan dan lawan, anda dihormati didalam negara dan luar negara..!!

Dari dahulu sehingga sekarang segala jasa anda dikenang. Dari dahulu sehingga sekarang anda dihormati..."TAPI KINI SAYANG..!!! SEKARANG SUDAH TIDAK LAGI" Ingatlah jangan sia-siakan segala yang anda telah terima semuanya itu..tapi dipenghujung usia saya tidak mahu segala-galanya terhapus, sebaliknya setelah pemergian anda..dicemoh dan dicaci.

Agenda Peribadi
"Hang pikiaq lah sendiri"
Dari sudut pandangan pelbagai sudut..?!! semuanya ini merakamkan terserlah niat anda, bagai kata bidalan "ada udang disebalik batu" dan juga "sekilas ikan diair kita sudah tahu jantan betina"...! ramai yang beranggapan bukan kerana ada dendam kesuma akan tetapi anda punya "agenda peribadi"

Ingatlah segala apa yang kita perolehi didunia ini akan dihitung semuanya di akhirat kelak. Segala apa yang kita usahakan tidak satupun yang dibawa mati...semuanya tinggal hanya yang kita bawa ialah amalan buruk dan baik yang kita lakukan semasa hidup..

"Allah terima tobat seseorang hamba itu selagi nyawanya belum sampai ke halkhom" Sayangkan bangsa, sayangkan parti bukan caranya begini...apatah lagi anda telah melakukan kesalahan yang besar menyerang peribadi secara umum.

JIka anda masih belum puas segala apa yang anda nikmati..terpulang? terukan...!! Kita berlainan kubur...sesungguhnya Allah tidak membebankan dosa seseorang itu kepada orang lain.

p/s teruskan mainan wayang anda..!!

Aku Tak Suka Najib

Aku tak suka Najib tapi aku tak benci Najib. inilah hakikat aku yang sebenarnya. Aku sokong sesiapa saja PM yang dipilih oleh BN - yang tonggak dan terajunya UMNO. Inilah satu-satunya parti yang akan membela orang Melayu dan bumiputra.

Aku Tak Suka NajibWalaupun tidak sepenuhnya dapat parti ini membela bangsa Melayu dan Bumiputra serta menjaga dan menghormati sistem Raja berpelembagaan....akan tetapi inilah yang sedang mereka lakukan. Selain dari parti UMNO, walaupun ada tunggak orang Melayu didalamnya tidak menunjukkan kesungguhan...malah mereka berpuak-puak serta memcahbelahkan sesama bangsa dan agama.

Seperti kata diatas, aku akan hormat sesiapa sahaja PM yang dipilih oleh BN termasuk juga PM-PM yang telah berlalu. Aku tidak mahu sebagai penumpang kapal yang didalam pelayaran dilautan... marah kepada Nakhoda sanggup menebuk lantai kapal. Malangnya ramai sungguh sikap orang Melayu yang seperti ini.

Malah, ada orang Melayu yang berpelajaran tinggi..tidak menggunakan otak mereka untuk membuktikan kata-kata mereka tak serupa bikin. Tumbuk kiri hendak kanan, terajang kanan hendak kiri. "Siapa kita ini yang sewenang-wenang untuk menghukum orang"

Kita mengata orang itu tidak baik, orang ini tidak baik. Kita mengata orang itu tidak sempurna, orang ini tidak sempurna..."Yang kita ini sempurna sangatkah"? Baiklah, aku malas nak berkias-kias lagi...kerana nanti ramai pula pembaca tidak akan faham. Oleh itu aku nyatakan dibawah ini.

Petikan kata-kata dari mantan PM "SAYA BUKAN NYANYUK, TAPI TERPAKSA DEDAH" katanya lagi "DEMI BANGSA DAN NEGARA" lagi petikan kata-katanya Beliau menulis blog berhubung perkara itu memandangkan ramai ahli-ahli dan pemimpin UMNO yang setia secara membuta tuli.

Bab ini aku ajukan pertanyaan kepada beliau...!! jelaslah semasa 22 tahun beliau jadi PM dan sekarang Najib jadi PM, bodoh-bodohlah semua ahli UMNO dan pemimpin UMNO ya? sokong secara membutatuli.

Aku Tak Suka NajibKatanya lagi "saya juga setia tetapi kesetiaan saya kepada parti dan orang Melayu yang diwakili olehnya" Jadi aku nak tanya...Najib tu Hindu ke...sami Budha ke..dan parti Najib tu parti PR? Pirahhhhh...cakap tak serupa bikin, 22 tahun dasar ekonomi baru yang dilancarkan tidak smpurna. Boleh duduk ditahta 22 tahun ke kalau tanpa disokong oleh ahli-ahli parti? Boleh menang bertanding ke kalau tanpa sokongan orang-orang Melayu.

Dasar kerajaan bukan tidak boleh dikritik, kalau betul sayangkan bangsa dan agama kenapa dikritik secara terbuka? tidak ke ada cara yang berhemah dan lagi kalau sayangkan parti...dah berapa kali beliau keluar dari UMNO.

Aku pinjam kata-kata beliau..."saya bukan nyanyuk, tapi saya nak dedah" Sekarang sudah tertedah pun bahawa anda sudah tidak lagi sempurna dari segi pemikiran dan kata-kata yang tak serupa bikin. Lagi satu kerajaan buat baik kepada rakyat pun disalahkan olehnya. Contohnya pemberian BR1M. Katanya UMNO sudah buat silap besar..ekekeke besar mana agaknya ye!!!

Tidak keterlaluan aku berkata kalaulah ia umpama bagaikan spesis...dicubit-cubit seorang sekali oleh penerima BR1M yang layak...aku rasa jangankan isi...tulang pun tak tinggal. Yang ini pula pesanan dan ingatan untuk Najib

"Haah Jib undurlah Jib..kalau anda undur TPM yang sekarang boleh jadi PM, manakala anak Mantan tu boleh jadi TPM. Aku tak nyanyuk Jib, aku rasa planing dah sedia ada, maka sebab itulah anda kena tikam disetiap sudut.

Bagi yang belum baca tek ucapan Mantan tersebut anda Klik di-sini

HAMBIK..KO..!!

Sekilas ikan di air kita tahu jantan betinanya "HAMBIK..KO..!! nak sangat. biar gambar yang bercerita..

SEKILAS IKAN DI-AIR
"SEKILAS IKAN DI-AIR"

GST - Hari Ini Baru Aku Panas Telinga

Sebut aje pasal GST, hari ini aku baru terasa sakit hati dan panas telinga. Apa tidaknya mulai pada hari ini aku akan membayar cukai GST paling kurang dalam sebulan RM300...malah ia sebenarnya lebih dari itu kepada Najib dan BN. Sikit atau banyak pula yang korang semua kena GST itu aku tidak tahu.

GST
Resip test market
Hari ini 3 April 2015 aku baru test market, korang lihat resip yang aku terterakan ini. Belian aku di spare parts baragan motor sebanyak RM139.30 GST yang dikenakan RM8.35 jadi jumlah semuanya RM147.65.

Betul lah kiraan tu sedikit pun tiada silapnya. 6% GST dari harga belian RM139.30 jadi jumlahnya RM147.65 maka aku dah kena GST RM8.35 Setiap bulan di kedai spare parts tersebut aku akan membeli segala alat ganti motor paling kurang dalam sebulan sebanyak RM5000.00 hingga RM600.00

Malah kadang-kadang mencecah belian hingga ke RM10.000 hingga RM12.000 Jadi korang kiralah sendiri berapa yang aku kena bayar GST? sedangkan harga spare parts ini dari masa SST hingga sekarang GST sama saja.

Ini baru aku terangkan satu kedai spare parts motor, itu belum lagi di kedai spare parts barangan alat ganti mesen-mesen kecil seperti mesen pemotong rumput, mesen pemotong kayu, generator, pump racun dan sebagainya.

GSTBanyak pihak yang untung dalam perkara ini, selain kerajaan dan kedai spare parts termasuk juga semua pelanggan yang datang ke workshop aku. Yang rugi hanya aku atau keuntungan yang hanya sedikit yang aku perolehi selama ini susut dan kurang. Sebab aku tidak boleh kenakan caj kepada pelanggan kerana perniagaan aku tidak layak didaftarkan untuk GST

Jadi aku mohonlah kepada Menteri yang berkenaan, tolonglah promosikan workshop aku yang bebas 100% dari GST...manalah tahu kalau-kalau boleh ramai pelanggan nanti, aku boleh cover apa yang telah dibuat oleh kerajaan berkenaan degan GST ini akibatnya tidak terbeban hanya pada aku sorang.

p/s aku kurang faham kedai-kedai text duit GST tu, mereka hantar kepada kerajaan atau masuk poket pekedai itu sendiri.

Rakan Blog K.B.E