BILA MELAYU TELAH LUPA DIRI SEHINGGA TIDAK TAHU DIMANA BUMI IA DIPIJAK

Sungguh tidak bernasib baik kepada kita yang berbangsa Melayu, apabila ada dikalangan kita orang Melayu yang lupa diri dan tak tahu dimana bumi di berpijak.


Yang lebih malang lagi pada orang yang sebegini yang dilahirkan dengan mak bapak nya orang Melayu yang beragama Islam tidak tahu bersyukur dengan nekmat yang telah Allah kurniakan kepadanya, sehingga sanggup mengkhianati keturunan bangsa dan agamanya.


Orang yang sebegini jika Allah pendekkan usianya barulah aman bumi Malaysia ini agaknya.


KUALA LUMPUR 27 Ogos - Timbalan Presiden Pas. Mohamad Sabu didesak memohon maaf kepada seluruh ahli keluarga anggota polis yang mempertahankan diri dalam tragedi berdarah Bukit Kepong.


Naib Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim berkata, tindakan pemimpin pembangkang itu menyifatkan anggota polis yang terkorban dalam tragedi itu sebagai pegawai British dan bukan hero sebenar adalah satu penghinaan kepada mangsa tragedi itu.


Beliau melihat kenyataan itu secara tidak langsung membuktikan Mohamad Sabu kini mengikut telunjuk DAP, dan menjadi 'pembesar suara' kepada parti itu yang selama ini cenderung menunjukkan simpati kepada perjuangan Parti Komunis Malaya (PKM).


"Dalam erti kata lain, DAP kini sudah berjaya berada di dalam berisan kepimpinan Pas dan saya tidak terkejut jika Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng banyak membantu Mohamad Sabu memenangi jawatan Timbalan Presiden Pas baru-baru ini," katanya kepada Mingguan Malaysia.


Beliau mengulas kenyataan Mohamad Sabu menganggap pengganas dalam Kompeni Pasukan Keempat PKM yang menyerang dan membunuh anggota keselamatan dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong pada 23 Februari 1950 sebagai hero sebenar.


Dalam ceramahnya di Tasek Gelugor, Pulau Pinang pada 21 Ogos lalu juga, Mohamad Sabu turut mendakwa Datuk Onn Jaafar Tunku Abdul Rahman Putra tidak layak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan kerana merupakan pegawai British.


Justeru Razali berkata, Mohamad Sabu juga patut meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia kerana sanggup memesongkan fakta sejarah semata-mata kerana kepentingan politik.    

Jom kita buat duit online - http://worldteamchampion.com/?id=mnorkembalak

Di pelawa kepada sesiapa yang ingin menyertai group WorldTeam Champion di facebook sila klik disini - https://www.facebook.com/groups/263100440372488/?ap=1

2 ulasan:

  1. Salam Syawal Sdr MNor,
    Saya mengucapkan Selamat hari Raya Aidilfitri buat saudara sekeluarga semoga Aidilfitri ini dilalui dengan penuh ceria. saya dan keluarga seminggu berkampung di Muar, Johor.

    BalasPadam
  2. SLM AIDIL FITRI DAN MAAF ZAHIR & BATIN BROO. SEMOGA CAHAYA LEBARAN MEMBERI MAKNA KHUSUS BUAT AHLI KELUARGA BRO >:D

    BalasPadam

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

Catatan Popular