Jangan Merajuk Jika Tidak Dicalonkan

Jangan Merajuk Jika Tidak DicalonkanJangan merajuk jika tidak dicalonkan. Saya sokong penuh kenyataan Ketua Pemuda Khairy Jamaluddin yang meminta anggota sayap itu tidak "merajuk" atau "menentang" jika mereka tidak dicalonkan pada Pilihan Raya Umum ke-13 ini. 

Katanya perkara itu turut terpakai oleh dirinya sendiri yang tetap komited memastikan kemenangan Barisan Nasional sebagai calon. "Saya akur dengan apa sahaja yang bakal diputuskan oleh Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, kalau diarahkan bertanding saya akur, kalau diminta undur saya juga akur," katanya menerusi laman sosial Facebook.

Menurut Khairy sekarang adalah masa bagi pemimpin muda membuktikan perpaduan dan kesetiaan kepada parti menerusi amalan dan tindakan. Yang penting bukan jawatan tetapi niat untuk bekhidmat demi rakyat dan keberkesanannya dalam membawa kebaikan kepada rakyat, katanya meminta semua anggota dan pemimpin sayap itu menjadikan beliau sebagai contoh.

"Saya Ketua Pemuda Umno Malaysia, pangkat Naib Presiden Umno, namun saya tidak dilantik dalam Kabinet. Perkara ini dijadikan ejekan bagi musuh-musuh politik terhadap saya. Walau pon bagitu, saya tak pernah kenal erti istilah sedih, kecewa, marah atau merajuk," katanya.

Pssttt..eloklah yang mana Pak Menteri yang suam-suam kuku itu direhatkan, bagi peluang mereka yang cergas dan aktif berkhidmat untuk rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular