Teori Mana Hendak Dipakai

Kapten Nik Huzlan
Teori mana hendak dipakai? Petunjuk baru bercanggah dengan maklumat terdahulu Kapten Nik. Gambar-gambar terbaru berkenaan dengan laluan pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 yang dipercayai disediakan oleh kerajaan dengan keluarga di China telah mengubah anggapan awal tentang kes tersebut.

Menurut bekas Ketua Juruterbang Serantau MAS, Kapten Datuk Nik Ahmad Nik Hussain, gambar itu merupakan satu "pencerahan baru" yang kini bercanggah dengan informasi terdahulu yang mengatakan pesawat membuat satu pusingan ke arah kiri.

Gambar digunakan ketika sesi penerangan kepada ahli keluarga penumpang warga China - sumber theepochtimes.com


Paparan peta itu antaranya menunjukkan pesawat telah membuat pusingan 270 darjah kearah kanan,katanya.

"Teori ini menguatkan lagi segi teori interference (perbuatan disengajakan)", kata Kapten Nik kepada Agenda AWANI pada Sabtu.

Tambahnya lagi, jika laluan itu benar, ia menunjukkan satu tindakkan yang telah difikirkan semasak-masaknya dan teliti oleh pelakunya.

"Pusingan itu besar, tu nampaknya tiada cornering maknanya pesawat dikendali sepenuhnya, ia tiada kerosakan", kata Nik Huzlan yang mempunyai pengalaman lebih daripada 30 tahun dalam bidang penerbangan - Astro Awani.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular