Tanya Lagi Apa Cina Mahu Nanti Didakwa Akta Hasutan Pula

Tanya Lagi Apa Cina Mahu Nanti Didakwa Akta Hasutan Pula
Tanya Lagi Apa Cina Mahu Nanti Didakwa Akta Hasutan Pula. Tapi korang semua tengoklah betapa dah terlampau sikap bangsa Cina di Malaysia ini. Sudah berani mempertikaikan hak bumiputra, sudah berani mempertikaikan laungan azan, sudah berani mempertikaikan dan tidak menghormati sistem beraja yang termaktub didalam perlembagaan negara.

Cina DAP, sememangnya tidak sebulu dalam apa jua dengan kita semua, kerana idealogi mereka yang membuatkan sikap mereka begitu. Kalau dah dasar Cina, memang Cina lah juga. Apa yang nak kita perhatikan sekarang ialah sikap Cina-Cina MCA dan GERAKAN yang berada dalam komponen Barisan Nasional BN.

Selepas keputusan PRU-13, calon-calon dari MCA dan GERAKAN menerima kekalahan yang paling teruk dalam sejarah. Tapi Alhamdulillah, BN tetap juga berjaya mentadbir negara kita Malaysia dan pada PRU-13 itu BN berjaya mendapatkan kembali negeri Kedah yang sebelum itu di tadbir oleh Pakatan Haram @ PR.

Semasa untuk membentuk kabinet di Parlimen, siang-siang dan awal-awal lagi MCA telah berkata mereka tidak mahu wakil mereka dilantik. MCA berkata mereka tidak mahu menerima apa-apa jawatan pun didalam kerajaan baru yang dibentuk. Ini disebabkan mereka malu dengan pretasi mereka yang cukup merosot dan paling teruk selepas PRU-13.

Namun sikap setiakawan yang di amalkan oleh Umno, tetap mempelawa calon dari Cina MCA, Gerakan mesti berada didalam kabinet kerajaan yang dibentuk bagi memudahkan urusan pentadbiran negara. MCA tetap menolak dan menarik diri...

Kononnya mereka (MCA) menunjukkan dan membuktikan mereka tetap kota kan apa yang telah kata, 'jika pretasi mereka merosot didalam PRRU-13 mereka sedia menarik diri dari dan tidak mahu berada didalam kabinet kerajaan

Nahhhh....dulu rupa-rupanya punggung MCA yang bercakap...!!! dan sekarang MCA sudah kembali menagih jawatan malah meminta lebih jawatan dalam kabinet untuk ahli mereka. "dasar lidah biawak dan cakap tak serupa bikin".

Timbalan MCA menarik diri dan kemudianya mahu kembali kedalam kabinet, ini disifatkan sebagai membebankan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Ingat mudah ke hendak digugurkan Menteri atau jawatan yang telah disandang oleh wakil-wakil yang ada sekarang...un tuk diserahkan kepada MCA. Memang patut sangat ditanya "apa lagi Cina mahu"?.

Ahli Majlis Tertinggi Umno yang juga Menteri Komunikasi dan multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, bebanan ini ditambah lagi dengan permintaaan terbaru MCA Terengganu mahukan jawatan lebih banyak dalam kabinet untuk parti itu baca disini cakap tak serupa bikin 

Inilah yang dikatakan duri dalam daging, bangsa ini tidak akan berdiam diri sama ada mereka didalam komponen BN ataupun diluar BN, selagi 'kuasa' belum mutlak ditangan mereka, mereka akan buat sehingga berjaya...tapi malangnya orang-orang Melayu itu sendiri masih tak sedar diri. rela diperalatkan.

Lagi satu terserlah kebiadaban yang terlampau dari pemimpin MCA, Gan Ping Siew, meminta Datuk Seri Jamil Khir disingkirkan dari kabinet. Kenyataan haramjadah MCA ini tela dibidas dan ditempelak oleh Setiausaha Biro Politik Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Ustaz Mohd Haziziz Abd Rahman

Tanya Lagi Apa Cina Mahu Nanti Didakwa Akta Hasutan PulaAda berani kah MCA sahut saranan ini "bubar MCA pergi masuk DAP".

1 ulasan:

  1. Tukarkan mykard yang ada sekarang kepada mereka dengan i/c merah

    BalasPadam

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular