Jom Guling Guling Untung Woo

Jom Guling Guling Untung Woo
Puak Syiah Malaysia
Jom guling-guling atas jalan raya untung woo..!! Haa..baru Puak Pakatan Haram tahu, bahawa nak baring dan guling-guling atas jalan raya bukannya percuma...ianya mesti dibayar dengan harga yang mahal..!! perbuatan mereka-mereka yang berkenaan kini sudah tertunai.

Kejadian ini berlaku pada awal tahun 2009, ketika penyokong PR cuba menghalang tiga ADUN PR bertindak menjadi KATAK yang mesra BN.

Bagi menghalang proses peralihan kuasa, segelintir penyokong PR telah mengadakan perhimpunan selain selain cuba menghalang kereta Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah dari menghadiri upacara mengangkat sumpah bakal MB Perak yang baru.

Berikutan itu selepas dibicarakan di Mahkamah Seksyen Kuala Kangsar hari ini menjatuhkan hukuman dua tahun penjara dan denda RM5.000 keatas 13 orang individu, termasuk seorang wanita yang terbabit dalam perhimpunan di hadapan Masjid Ubudiah, Bukit Chandan, Kuala Kangsar pada 6 Februari 2009.

Hukuman tambah lima bulan penjara turut dikenakan jika setiap tertuduh gagal membayar denda berkenaan. Hakim Norsalha Hamzah membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap pertuduhan yang dihadapi semua tertuduh.

Beliau berkata, keputusan itu dibuat selepas beliau meneliti hujah dan keterangan saksi serta rayuan hukuman daripada kesemua tertuduh selepas sekaligus pendakwaan berjaya membuktikan prima facie terhadap kes itu. Bagi anda yang masih ketinggalan akan peristiwa tersebut boleh tonton video dibawah ini.


1 ulasan:

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog K.B.E

FB