Mamadai Kah Hanya Telefon Bimbit

Mamadai Kah Hanya Telefon BimbitPolis sita telefon bimbit Tian Chua, untuk bantu siasat kes hasutan. Polis mengesahkan menyita telefon bimbit milik Ahli Parlimen Batu, Tian Chua disebuah hotel di Petaling Jaya kira-kira jam 8 malam.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa,berkata telefon bimbit naib presiden PKR itu disita bagi membantu siasatan polis di bawah Akta Hasutan 1948.

"Maklumat lanjut mengenai kes ini akan disiarkan melalui  siaran media nanti, yang dilakukan (Bahagian_ Hal Ehwal Awam Ibu Pejabat Polis Kontinjen  Kuala Lumpur". katanya.

Sementara itu, Setiausaha Politik kepada Tian Chua, Rozan Azen, berkata ketika didatangi 10 anggota polis berpakaian biasa, Tian Chua sedang bertemu dengan kenalannya di Hotel terbabit.

"Mereka hanya menunjukkan waran untuk menyita telefon bimbit berkenaan, namun tidak menyatakan pula untuk tujuan apa. Mereka cuma berkata untuk siasatan di bawah Akta Hasutan", katanya ketika dihubungi - Bernama 15 April 2014

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular