Dulu Aku Memang Tak Suka PR Tapi Sekarang Aku Lagi Bertambah Meluat

Dulu Aku Memang Tak Suka PR Sekarang Aku Lagi Bertambak MeluatDulu aku memang tak suka PR, tapi sekarang lagi aku bertambah meluat. Apa tidaknya kalau dalam ceramah bukan main lagi mereka menuding jari itu tak betul ini tak betul pada pihak sinun, malah apa yang orang lain buat semuanya tak kena.

Hanya mereka sahaja yang hebat, itu ini dan begitu begini. Memang aku akui puak PR ni sememang nya mereka hebat, hebat dengan fitnah, hebat hanya tau bercakap dan tak tau buat kerja, Hebat menabur janji tapi tak tau nak tunaikan janji. Lihatlah di negeri-negeri yang diperintah oleh Pakatan Haram, rakyat yang dahulunya termakan janji palsu sehingga kini masih menagih janji yang tak kunjung tiba, lebih-lebih lagi terhadap parti yang tau hangguk-hangguk dan jadi 'Pak Turut'.

Oleh kerana itu seramai 30 orang anggota Pas di Kampung Kubang Telaga dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Jelawat mengisytiharkan keluar parti dan menyertai Umno disini malam tadi. Kumpulan yang diketuai oleh Mohd Yaacob Mohamad, 42, itu menyerahkan borang penyertaan kepada Ketua Umno Bahagian Bachok Datuk Dr Awang Adek Hussin, disaksikan Penyelaras Barisan Nasional (BN) DUN berkenaan, Datuk Dr Ilias Hussin.

Lebih mengejutkan sehingga terkincit pemimpin Pas bahawa seramai 2,900 ahli Pas Bachok keluar parti dan menyertai Umno. Segala maklumat terperinci boleh diperolehi >..disini..< Alasan mereka semuanya sudah bosan dengan parti yang hanya 'hangguk-hanguk' dan mudah dicucuk hidung serta 'jadi pak turut'

Pssttt..Pas hangguk-hangguk ada makna, tanah Melayu lepas ke Cina   

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular