Tiga Hari Tempoh Tuntut Mayat

Tiga Hari Tempuh Tuntut Mayat

Lahad Datu, (Bernama) - Malaysia memberi tempoh tiga hari untuk Filipina menuntut mayat rakyatnya yang ditembak dalam Operasi Daulat disini setelah mereka menceroboh negara 12 Feb lepas. Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata tempoh itu yang mengikut konvensyen Geneva diberi melalui satu surat rasmi kepada Manila.

Surat berkenaan dikeluarkan setelah mayat penceroboh militan itu selesai bedah siasat. "Jka tidak respons dalam tempoh tiga hari, kami akan kebumikan mengikut cara yang sesuai, kalau bagi orang Islam ikut cara Islam," katanya pada sidang akhbar bersama Panglima Satu Divisyen Ifantri Tentera Darat Mej Jen Datuk Ahmad Zaki Mokhtar dimarkas Felda Sahabat 16, dekat sini hari ini.

Hamza berkata seramai 61 pengganas militan ditembak mati dalam Operasi Daulat yang masuk hari ke-11, dan sehingga 5 petang semalam 27 daripada mayat itu telah dibawa keluar dari kawasan operasi. Kami percaya terdapat 10 lagi mayat pengganas belum dibawa keluar dari kampung Tanjung Batu katanya yang turut mengesahkan bahawa pasukan keselamatan menemui tiga kubur dan 15 mayat dikampung Tanduo.

Pssstt.. kalau tak tuntut kita bakor jer..

1 ulasan:

  1. Ini baru betul boleh di ibaratkan mati katak, perjuangan yang sia-sia..

    BalasPadam

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular