55expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass='>

Klik to Cala Huala

Klik to Cala Huala
Klik to Cala Huala

Berkemeja BERSIH: 2 ADUN,12 ahli DAP, PKR ditahan

Empat belas aktivis politik pagi ini di tahan di Sungai Siput (U), Perak ketika mengedarkan bendera Malaysia di sebeuah pasar.


Semuanya kerana gara-gara lapan daripada mereka memakai kemeja T BERSIH manakala rakan-rakannya pula memakai baju DAP yang tertera tema 'ubah' pada waktu kejadian.


Aktivitis ini mula mengunjungi pasar berkenaan kira-kira jam 9.00 pagi.tetapi pihak polis tiba 15 minit kemudian dan mengheret mereka ke balai polis.


12 daripada mereka adalah ahli DAP dan dua DUN lagi ahli PKR.


Antara mereka yang dicekup polis itu ADUN Jalong Leong Mei Ming, ADUN Teja Chang Lih Kang dan Tan Kar Hing, setiausaha politik kepada ahli parlimen Dr Lee Boon Chye.


Ketika dihubungi, Leong mengesahkan beliau ditahan tetapi belum diberitahu di bawah akta atau undang-undang mana mereka di tangkap. "Kami di beri tahu polis mendapat arahan daripada 'pihak atasan' untuk tangkap sesiapa saja yang memakai kemeja T BERSIH," katanya.

Johari Abdul Pun Kata Itu Anwar Ibrahim


Buat pertama kalinya video Johari Abdul ketika sesi menonton video seks orang yang dikatakan mirip kepada ketua pembangkang akhirnya dibongkarkan  oleh blogger.Video ini menjadi bukti bahawa Johari Abdul mengakui pelakon itu adalah Anwar Ibrahim. Johari sempat bergurau senda denganTrio semasa menyaksikan video tersebut.
Apa yang menariknya ialah, buat pertama kali dapat melihat jam kontroversi berjenama 'Omega' dipertontonkan kepada khalayak. Sebelum ini hanya kedengaran berita sahaja mengenai jam tersebut, tetapi kini anda boleh melihat jam tersebut. Saksikanlah video pengakuan Johari Abdul dibawah ini.

Apa punya bebal otak Khairy Jamaluddin ini saya pun tak tahulah...

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin agaknya otak dia sudah tak stabil agaknya.


Walau berada dalam UMNO tetapi duduk atas kerusi pembangkang di Negeri Selangor menjadikan dia satu tekanan barangkali.


Kenapa saya berkata begitu..? wajarkah beliau membuat gesaan supaya Presiden Pertubuhan Peribumi Perkasa (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali disiasat kerana didakwa mengeluarkan kenyataan yang berbau perkauman. 


Dimana tidak betulnya kenyataan Datuk Ibrahim Ali ini..? Jika diteliti dari kenyataan tersebut beliau berkata, "Kaum China elok duduk dirumah pada hari perhimpunan Bersih itu". Jangan salah tafsir, mungkin satu kata nasihat.


Nasihat saya, kepada Khairy Jamaluddin janganlah mencari publisiti murahan yang tidak bertempat. Gunakan akal yang waras sebelum membuat satu-satu kenyataan
Sila klik di sini - Ibrahim Ali Sedia Disiasat | peraktoday.com

YB membela Tonto dadah di Kuala Sepetang

Ini kesah yang tak ingin kita dengar tetapi terpaksa dikongsikan disini untuk dijadikan penilaian kita. Ini kesah mantan YB Kuala Sepetang yang bawa anggota rela duduk disana.


Anggota Rela tersebut adalah seorang tonto pengedaran dadah di Kampong Seberang. Baru baru ini anggota keselamatan telah membuat satu operasi di kampung tersebut.


Si tonto ini pun mula masuk daun kononnya dia adalah pegawai Rela yang bertanggungjawab untuk menjaga keselamatn kampung dan mulalah menyebuk dan menggangu tugas pasukan keselamatan.


Akibatnya, tauke dadah berjaya melarikan diri dari kepungan pihak keselamatan semuanya gara-gara angkara pegawai rela yang menjadi tonto.


Kerana geram dengan tonto tadi, seorang anggota keselamatan telah menolak tonto tersebut. Akibat dari kejadian itu, si tonto laknat itu membuat laporan kononnya dia ditumbuk dan dipukul teruk oleh anggota keselamatan.


Paling tak seronok ialah YB dan mantan YB bersama-sama membawa tonto itu kebalai polis. Kononnya untuk menjaga hal pengundi kampong Seberang. Kuala Sepetang dari zaman mantan jadi YB sehingga jatuh ketangan PKR, Kuala Sepetang terkenal sebagai kawasan hitam pengedaran dadah. Pembeli dan pengedar dadah akan kesana untuk mendapatkan bekalan. Malah nelayan juga hanya digajikan dengan dadah.


Oleh kerana sikap kedua-dua pemimpin yang membela taiko dadah, jumlah penagih dari Kuala Sepetang sampailah ke Kampung Dew, selinsing semankin parah.


Dengar cerita dari orang kampung terdapat dan ada cawangan baru jual dadah ditempat bakar arang dan ramai juga orang luar datang untuk mendapatkan dadah dari situ. Selain dari dadah, Kuala Sepetang juga terkenal tempat pembelian minyak subsidi nelayan, masih ingat pendedahan Razak Baba..?  

SATU PERKARA GEMPAR YANG PERLU DIKETAHUI OLEH SEMUA ORANG

Salam sejahtera dan salam satu Malaysia.
BERITA RINGKAS

Berita ini disiarkan dari satu sumber yang tidak tahu kesahehannya. Menurut dari laporan tersebut meminta agar perkara ini dapat disiarkan untuk pengetahuan umum. 

Katanya, sebuah parti yang usia nombor dua tua dari parti UMNO itu telah menukarkan kepada nama baru iaitu, Parti Pas-kasam..dan katanya lagi bagi memudahkan ianya disebut panggil saja 'Parti Pekasam'.

Penulis mengambil kesempatan bertanya, apa nama parti lama itu dan mengapa ianya ditukar kepada nama baru? namun hampa kerana dari yang menyampaikan maklumat tersebut berkata lagi nama yang lama tak perlu disebut kerana katanya lagi, imej ahli-ahli yang lama amatlah teruk;

Dengan jubah menyapu lantai, janggut berserbai dan serban yang hapak kerana jarang dicuci..!!

Maka fahamlah kini kepada semua kenapa mereka menukar kepada nama baru 'PARTI PEKASAM'

Inilah nama dan lambang parti baru itu

Pakatan Haram Hobi Mereka Membuat Dan Menganggu Ketenteraman Awam


KLUANG, 16 Jun - Naib Presiden umno, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein berkata pembangkang mungkin sengaja mahu mereka ditangkap dalam pengajuran demontrasi Bersih yang dijadualkan 9 Julai ini.


Mereka lebih ramai yang akan keluar berarak kalau pemimpin mereka ditangkap. Dari aspek keselamatan, polis kita akan bertindak mengikut lunas undang-undang.


"Itu hak polis untuk melaksanakannya. Dalam aspek politik pula, pembangkang mungkin sengaja mahu diri mereka ditangkap. Sehingga kini, sebanyak 300 laporan telah diterima ada yang pro tetapi kebanyakan menolak demontrasi tersebut," katanya.


Beliau berkata demikian selepas menyempurnakan majlis kenaikan pangkat 45 orang pegawai kanan Jabatan Penjara di Penjara Kluang.


Mengenai pengodam web, beliau yang juga Menteri Keselamatan Dalam Negeri berkata siasatan di buat oleh Jabatan Jenayah Komersial Bukit Aman bersama Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia.


"Kerajaan tidak mahu sistem yang ada kaitan dengan keselamatan negara terlepas kepada sendikit dan pihak pengganas," katanya   

Presiden Pas Hadi Awang Disarankan Memberi Kuliah Pada Nik Aziz

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang harus bertindak dengan segera demi menyelamat konsep baru parti itu yang kini menukar hala kepada negara berkebajikan.

Pada pendapat saya (K.B.E blogspot) mungkin konsep ini ditukar dengan terburu-buru atau tidak sempat bermuafakat terlebih dahulu kepada orang-orang kuat di dalam Pas.

Untuk merintis jalan permulaan didalam menyampaikan konsep terbaru ini, saya bersetuju dengan pendapat mereka-mereka yang diluar sana adalah penting, Datuk Nik Aziz Nik Mat orang pertama yang harus Hadi Awang memberi kan kuliah.

Kerana apa saya berkata demikian? muktamar Pas baru sahaja berlalu, tapi umum sudah jelas nampak Nik Aziz masih tidak faham makna negara Berkebajikan yang telah di umum kan oleh Hadi Awang itu.

Berkebajikan kah ini? bekalan elektrik di Pasar Lama MPKB di arahkan kepada TNB memotong bekalan tersebut. Kalau inilah istilah negara berkebajikan teramat silap besar yang dilakukan oleh Nik Aziz selain dari berjawatan sebagai Menteri Besar Kelantan beliau juga adalah Mursyidul Am Pas.   

Gambar amoi sedang menemuramah Hadi Awang.

Perang Saraf Dari Musuh Anwar Sedikit Pun Tidak Memberi Kesan kepada PR

Dari kaca mata saya segala perang saraf yang di timbulkan oleh musuh-musuh Anwar Ibrahim hanyalah sia-sia dan tidak mendatangkan apa-apa sedikit kesan pun terhadap pakatan haram (PR)

Berbagai-bagai isu telah di keluarkan dan disiarkan melalui berbagai-bagai akhbar termasuk media cetak dan media cyber. Juga dibantu dari halaman Facebooker dan juga Blogger.

Apakah mereka ingat dengan menimbulkan berbagai isu dan mencabar supaya Anwar Ibrahim akan mengambil tindakan undang-undang dan menyaman mereka di mahkamah adalah satu jangkaan yang meleset teramat jauh.

Dalam hal ini siapa yang bijak dan siapa yang bengong?

Dari kaca mata-ku

Yang jelas pada K.B.E blogspot, kebingungan musuh-musuh Anwar nampak nyata bagai orang yang cetek ilmu. Maaf saya berkata demikian. Anwar adalah orang yang bijak menangani segala isu yang mereka timbulkan..!!

Boleh diumpamakan dikerat empat pun Anwar tidakakan mengheret isu yang ditimbulkan oleh mereka ini ke mahkamah kerana yang sakitnya adalah beliau. Siapa nak cari susah?

Jadi jelaslah kebuntuan hal ini masih menghantui musuh-musuh Anwar tertunggu-tunggu kenapa Anwar tidak saman mereka. Kalau anda semua tidak nampak maka saya kupaskan perkara yang sebenar.

Jikalau anda semua sudah cukup bukti dan yakin anda boleh menang didalam perbicaraan, kenapa anda semua tidak membuat saman kepada Anwar? Ini kesilapan yang nyata telah saya nampak bebingungan kepada musuh-musuh Anwar ini.
klik disini UMNO Online - Tuduhan Bawa Lari RM13 Billion : Anwar Senyap Lagi, Tak Berani Saman

Bagi pakatan haram ini semua lansung tak menjadi kudis, kerana hajat dan matlamat mereka hanya satu iaitu untuk menumbangkan UMNO dan mengambil alih kuasa dari Barisan Nasional.


Apakah anda ingat segala ahli dari pucuk pimpinan sehingga keakar umbi dalam pakatan haram ini mahu membuat penilaian dari artikel dan kempen-kempen anda (iaitu musuh-musuh Anwar) tidak akan berbuat demikian. Kerana hajat mereka selagi UMNO dan Barisan Nasional tidak di tumbangkan selagi itu mereka tidak akan berdiam diri.


Ada lagi yang lebih malang, seandainya satu kes yang membolehkan Anwar di dakwa dan disabitkan dakwaan itu tidak dapat disangkal oleh peguambela yang dilantik oleh Anwar dan mahkamah akan menjatuhkan hukuman, ini juga tidak melemahkan semangat pakatan haram. Mereka akan tuduh bahawa Anwar di zalim, di fitnah, konspirasi dan berbagai-bagai lagi.


PRU ke-13 ini bukanlah sesuatu yang mudah untuk dipertahankan oleh Barisan Nasional. Bermula pada saat ini jika UMNO-BN tidak bersungguh-sungguh dan berusaha keras anda juga tahu keputusan yang akan terjadi.


Semua yang saya (K.B.E) terbitkan ini adalah dari pandangan kaca mata saya sendiri. Yang baik dari Allah, yang buruk dari saya. Renong-renongkanlah...!!

Sudikah anda menghulurkan bantuan kepada orang yang malang?

Sudikah anda menghulurkan bantuan? Selalunya ramai dikalangan kita yang bersikap prihatin dan bermurah hati, bila sahaja mendapat tahu ada mangsa kemalangan atau sebagainya penderitaan tak banyak sedikit kita hulurkan juga bantuan menandakan simpati kita terhadap mangsa.

Begini jugalah nasib yang di deritai oleh pemuda malang ini, huhuhu...sedih nya hati saya kedua-dua kakinya patah..?!!

Pencuri Patah Kaki Akibat Melompat Dari Tingkat 1


SANDAKAN - Seorang pencuri patah kedua-dua kakinya selepas melompat dari tingkat satu bangun kedai di Bandar Sibuga Jaya dekat sini pada selasa.


Timbalan Ketua Polis Daerah Sandakan Supt Fadzil Ali berkata lelaki berusia 22 tahun itu bertindak demikian ketika cuba meloloskan diri apabila perbuatannya memecah masuk sebuah rumah kedai di bangunan itu disedari oleh penghuninya dalam kejadian kira-kira 3 pagi itu.


Katanya lelaki yang tidak memiliki dokumen pengenalan diri itu memecah masuk ke dalam rumah kedai yang dihuni oleh seorang wanita melalui tingkap dapur yang tidak berkunci.


Wanita berusia 42 tahun itu yang menyedari suspek berada didalam rumahnya terus berteriak menyebabkan suspek kelam kabut melarikan diri dan bertindak melompat dari tingkat satu bangunan kedai berkenaan, katanya disini pada Rabu.


Fadzil berkata empat telefon bimbit juga berjaya dirampas daripada lelaki berkenaan yang kini ditahan reman untuk siasatan lanjut - BERNAMA

APA DAH JADI, APA NAK JADI DUNIA....DUNIA..

Apabila seseorang manusia itu walaupun sudah belajar memdapat sijil, ijazah atau diploma dan berbagai lagi sijil yang tinggi di dalam keilmuan, soalnya belum tentu lagi segala ilmu yang dimiliki itu dapat di nilaikan dengan akal fikiran mereka.


Apabila nafsu sudah mengawal fikiran maka terjadilah sesuatu perkara yang di luar jangkauwan pemikiran kita. Kisah dibawah ini K.B.E blogspot papar kes ini buat renungan kita bersama.


Seorang ustazah dihadapkan ke mahkamah Seksyen Ampang di sini, semalam atas tiga tuduhan bersubahat dengan suaminya mencabul dan merogol anak perempuannya berusia 15 tahun di kediaman mereka, dua bulan lalu.


Wanita yang berusia 33 tahun itu, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap semua pertuduhan di hadapan hakim, Roszianayati Ahmad.


Dia juga dituduh bersubahat bagi tuduhan yang ketiga memujuk mangsa sama dengan membenarkan suaminya mencabul kehormatan gadis itu di kediaman mereka sekitar Ampang, masa yang sama, pada Mac 2011.


Timbalan Pendakwa Raya Zuraini Abdul Hamid tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh dengan alasan kesalahan serius dengan mengambil kira usia mangsa yang masih di bawah umur ketika kejadian selain menjaga keselamatan saksi pendakwaan terdiri daripada mangsa dan anak-anak wanita itu.


Roszianayati memutuskan tiada jaminan dibenarkan terhadap tertuduh dan membenarkan permohonan pihak pendakwaan supaya perbicaraan kes itu dijalankan bersama dengan kes suaminya di hadapa Hakim Manira Mohd Nor di mahkamah Seksyen Ampang di sini.


Sementara itu, suami ustazah berusia 36 tahun yang bekerja sebagai pemandu lori mengaku tidak bersalah di Mahkamah Seksyen Ampang disini, semalam atas dua dakwaan merogol anak tirinya itu tanpa kerelaan dan melakukan kekerasan jenayah dengan mencabul kehormatan mangsa, pada dan tempat yang sama.


Pendakwaan yang diwakili Zuraini tidak menawarkan jaminan terhadap tertuduh dengan alasan sama sebelum Manira memutuskan lelaki itu tidak dibenarkan diikat jamin walaupun beliau merayu supaya Mahkamah membenarkan telefon bimbitnya dikembalikan untuk menelefon penjamin.


Mahkamah menetapkan 13 julai depan untuk sebutan bagi pasangan suami isteri itu melantik peguam.     

Seorang Rakyat Kelantan sudahlah buat maksiat tunjuk pula sikap samseng

Ini semua gara-gara Nik Aziz terlepas pandang untuk berdakwah kepada rakyat sendiri, Oleh kerana asyek sibuk mentarbiyah kan Dap. Remaja ini mungkin hendak menjaga martabat serambi mekah dan pergi buat maksiat dinegeri lain.

BESUT 13 Jun - seorang pegawai penguatkuasa  Syariah Pejabat Agama Islam Besut cedera dimuka apabila ditumbuk seorang lelaki yang cuba ditahannya kerana disyaki berkhalwat disebuah chalet disini, tengah malam tadi.

Pegawai berumur 33 tahun itu bersama rakan setugasnya membuat pemeriksaan di sebuah bilik chalet di kawasan Air Tawar disini dan mendapati seorang lelaki berumur dalam lingkungan 27 tahun berada disitu bersama seorang perempuan berumur 17 tahun yang berasal dari Kampung Jerimpong, Kuala Balah, Jeli, Kelantan.


Beliau kemudian mengarahkan pasangan itu mengemaskan pakaian masing-masing untuk dibawa ke pejabat agama tetapi lelaki berkenaan enggan dan menghubungi lima  rakannya yang tiba dengan dua buah kereta. Suspek melepaskan tumbukan ke muka pagawai berkenaan dalam satu pergelutan yang turut dibantu oleh lima rakannya.


Bagi meredakan keadaan, seorang daripada pegawai penguatkuasa Syariah itu melepaskan satu tembakan amaran keudara menyebabkan suspek dan rakannya melarikan diri.


Ketua polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Zakaria, ketika dihubungui berkata suspek utama telah ditangkap manakala rakan-rakannya telah dikenal pasti dan polis sedang memburu mereka - Bernama  

Para pembaca, siapa yang tahu berapa banyak pahala Hadi Awang?!!

Para pembaca blog K.B.E, adakah diantara pembaca sekalian yang tahu berapa banyakkah pahala yang telah dikumpul oleh Presiden Pas Abdul Hadi Awang? Pendapat saya Hadi Awang perlu mengumpulkan pahala seberapa banyak yang mungkin.

Pahala amat penting bagi setiap orang-orang Islam termasuklah kepada Hadi Awang. Kerana pahala inilah yang akan membela kita bermula dari alam barzah sehingga kita ke alam akhirat. Teramat rugi bagi setiap muslimin dan mislimat apabila matinya tiada pahala yang dibawanya pergi.

Kehidupan di dunia ini ibarat kita dalam satu persinggahan sementara untuk beristirehat sambil menekmati merasakan nekmat dunia. Dalam pada itu diwajibkan kepada kita melaksanakan perintah Allah yang termaktub di dalam al-Quran dan sunah Rasullullah s.a.w.

Pentingnya Hadi Awang mengumpulkan pahala adalah hendak ditukarkan kepada 14 korban Mamali termasuk ketuanya Ibrahim Libya dan 4 orang anggota keselamatan.

Kenapa saya berkata demikian?
Kerana rupa-rupanya sia-sia 14 orang ini terkorban setelah peristiwa ini terjadi sejak 25 tahun yang lalu.

Ini 14 orang yang terkorban dengan peristiwa Memali

Tanggal 19November 1985, bertempatdi Kampung Memali, Mukim Siong , Daerah Baling Kedah Darul Aman, berlaku peristiwa pembunuhan 4 anggota keselamatan dalam cubaan menamatkan keganasan bersenjata pengganas radikal Pas diketuai Ibrahim Libya bekas calon PAS dalam pilihanraya umum 1978 dan 1982 di kerusi Bayu, Kedah.

Bagi mengelakkan kematian yang lebih ramai di kalangan anggota keselamatan yang bertugas, 14 pengganas ini termasuk Ibrahim Libya di tumpaskan oleh unit elit pasukan khas polis hutan ( sekarang Pasukan Gerakan Am), VAT69. Mesen gun dan pistol lawan pedang dan parang, mana ada tandingan.

 Walaupun cara menamatkan keganasan di Memali ini oleh Menteri KDN pada ketika itu, Daruk Musa Hitam (kini Tun) menjadi pertikaian sehingga beberapa tahun selepasnya, yang lebih penting untuk kita ialah bagaimana penglibatan Pas pada ketika itu.

Atas nasihat Presiden Pas sekarang, Abdul hadi Awang, 14 orang ini dikebumikan selayaknya seperti orang yang mati syahid dimana mayat mereka tidak dimandikan, dikapankan dan disembahyangkan seperti mana yang sepatutnya. Walau pun pada saat pengkebumian, kain cukup, air cukup dan makmum juga cukup.

Ini kerana Pas percaya mereka syahid dalam memperjuangkan Islam walaupun hakikat yang sebenarnya, kematian sia-sia ini adalah untuk mempertahankan Ibrahim Libya dari ditahan dibawah ISA.  
Inilah wajah orang yang bertanggungjawab
mengeluar perintah bahawa 14 korban tersebut
tidak payah dimandi dan dikapankan.

Perjuangan Islam yang dimaksudkan ialah penubuhan negara Islam dan perlaksanaan hudud yang ketika itu begitu hebat diperjuangkan Pas.

Tidak hairanlah kenapa Pas begitu hebat mempergunakan tragedi ini untuk kepentingan politiknya termasuk menubuhkan tabung Memali kononnya untuk membela nasib balu dalam kejadian tersebut.

Dan bila bercakap tentang Memali, satu perkara yang kita tak boleh lupa untuk menyebutkannya ialah Amanat Hadi Awang yang menjadi rujukan kepada keradikalan Ibrahim Libya dan pengikutnya.

Tapi siapa sangka, rupanya kematian 14 orang itu adalah kematian yang sia-sia belaka setelah Pas menyatakan hari ini negara Islam tidak disebut didalam al-Quran, yang ada hanya negara berkebajikan.

Dalam ucapan muktamar yang berakhir baru lepas, Hadi Awang dipetik sebagai berkata:-

"Kita mulakan dengan perlaksanaan negara berkebajikan, itu ada dalam Al-Quran, dia tak sebut negara Islam, Dia sebut negara berkebajikan"
Apa agaknya perasan Balu dan anak-anak 14 orang yang terbunuh dalam kejadian tersebut bila dapat tahu kematian bapa dan suami mereka hanya dipergunakan untuk kepentingan politik Pas.

Penulis gesa supaya Jabatan Agama Islam Kedah menggali semula kubur 14 orang ini dan mengkebumikan semula mereka mengikut cara yang sepatutnya kerana sudah jelas mereka tidak mati syahid kerana negara Islam yang mereka perjuangkan tidak wujud dalam Al-Quran, dan Hadi Awang mengesahkan itu

Banyak betul penipuan Pas dalam soal penubuhan negara Islam dan perlaksanaan Hudud ini, bukan sikit punya penipu, sehingga melibatkan kematian pun ada. Betul-betul punya hampeh punya parti.

Bagi khalayak ramai yang lain, tinggalkan Pas dan perjuangan penuh penipuan  ini. Kejap negara Islam, kejap negara kebajikan. Besok entah apa lagi.

Berbalik kepada Hadi perlu banyak pahala menalah tahu 14 yang terkorban ini menuntut kepada Allah di Mahkamah Allah di padang Mahsyar kerana mereka dikebumikan tanpa dimandi, dikapan dan di talkinkan

Jawablah Hadi lu sendiri dimahkamah Allah kelak!!!

Penulis Blog Pro-UMNO Puji Mat Sabu?

"Ya" kah ini..? kalau "Ya" bagaimanakah "Ya"..? Adakah "Ya" bertitik atau "Ya" tiada titik..?

Segala jawapannya hanya ada pada anda, hanya sebagai penerbit, menerbit kan untuk tatapan anda semua...

Negara Berkebajikan Pas Cepat Menempa Kejayaan

Apa sahaja yang di cipta oleh Pas, mereka cepat mendahului dari parti-parti lain yang ada di negara kita ini. Pemimpin-pemimpin Barisan Nasional yang ramai bijak pandai pun tidak berupaya menandingi kehebatan pemimpin Pas dalam konsep negara berkebajikan.

K.B.E blogspot rasa amat berbangga dengan pencapaian yang paling singkat yang di cipta oleh Pas ini. Penduduk-penduduk atau rakyat negeri Kelantan amat bertuah dari negeri-negeri yang ada di Malaysia ini, kerana mempunyai kepimpinan yang pentingkan kebajikan diri sendiri dari kebajikan untuk rakyat.

Pasar besar MPKB Kelantan

Nampaknya keadaan pasar besar ini akan menjadi pekan cowboy selepas jam 7.00 kerana tiada di bekalkan dengan bekalan elektri lagi. Syabas kepada kerajaan pinpinan Datuk Nik Aziz Nik Mat dalam mengawal imflasi negeri yang berjimat cermat.

Jika Allah sudah tentukan rezeki sesaorang itu memang tidak kemana

Jika Allah sudah menentukan rezeki untuk sesaorang itu memang tiada siapa yang dapat mengambilnya. Kerana kuasa Allah adalah mutlak dan tidak ada yang lebih berkuasa kepada tujuh petala langit dan tujuh petala bumi ciptaan Nya ini.

Bagi K.B.E blogspot akur dan redho' dengan ketentuan Allah. Apa yang K.B.E hendak pertikaikan ialah dengan satu peribahasa Melayu yang berbunyi "kera dihutan di susukan, anak sendiri di biar kelaparan...!!

Adakah salah dewan bahasa dan pustaka menerbitkan didalam kamusnya? atau salahkah K.B.E menggunakan peribahasa ini jika disabitkan kepada sesuatu kejadian di atas kesilapan pada perbuatan manusia?

Ahh..lantaklah malas K.B.E nak fikirkan semua ini cuma, apa yang ingin K.B.E menegur sesuatu yang mungkin di rangcang ataupun terjadi kerana kesilapan teknik!

Pada hari ini Jumaat 10 Jun 2011 lebih kurang jam 11.00 pagi satu peristiwa terjadi di tempat kediaman K.B.E, iaitu di Kem Balak, Ulu Kuang. Kampung ini di bawah tadbir erea Sungai Siput (u) dan kediaman ini bersempadan dengan Ulu Kuang di bawah tadbir Ulu Kinta.

Satu rombongan ADUN N29 Ulu Kinta YB Datuk Rusnah Kassim yang di iringi oleh AJKK Kampong Ulu Kuang termasuk juga beberapa pegawai lain telah datang melawat sambil berziarah dan telah menyampaikan sumbangan sebuah kerusi roda kepada seorang penduduk di Kem Balak ini. Penduduk di kampung ini semuanya berbangsa Melayu.

Ini adalah sesuatu yang amat baik dan harus di puji kerana telah membuat kebajikan bersempena pula pada pagi Jumaat hari mulia penghulu bagi sekalian hari. Syabas dan terima kasih YB Datuk Rusnah dan rombongannya.

gambar hiasan Datuk Rusnah
Pada hemat K.B.E walaupun kerja ini satu perbuatan yang mulia, tetapi berbalik kepada kata peribahasa diatas ini, kera di hutan disusukan, anak sendiri di biarkan kelaparan..kerana apa?


Sumbangan ini adalah datang dari UMNO tetapi telah disalurkan kepada Ahli dan penyokong tegar Pas. Adalah lebih baik sumbangan ini disalurkan kepada bangsa India MIC atau China MCA atau GERAKAN kerana jelas ahli-ahli ini pada hakikatnya MIC, MCA atau GERAKAN menyokong Berisan Nasional.


Bukan saya bersifat dendam sesama bangsa Melayu. Tetapi kepada ahli Pas yang saya kenal ini adalah jiran saya. Sudah 25 tahun kami berjiran, kalau orang-orang lain semuanya tak kena dia sahaja yang betul. Almaklumlah dia ahli Pas yang lain tu UMNO entah apa pada pandangannya saya pun tak tau.


Sehinggakan terlampau taksubnya dia, tidak pernah membayar fitrah kepada amil di kampung ini. Kerana amil itu adalah orang UMNO. Apa yang lebih saya pertikaikan dalam perkara ini ialah di sebelah rumah ahli Pas yang dapat kerusi roda ini, ada seorang perempuan juga lumpuh baru dalam sebulan lebih dia kena stroke dia tidak mendapat kerusi roda. Sedangkan seluruh ahli keluarganya ahli UMNO!!!


Jadi inilah ketentuan Allah yang mesti kita terima, Hak UMNO diberi kepada Pas dan kepada pemimpin atasan UMNO-BN kalau rasa murah hati bolehlah pada PRU.ke-13 nanti serah je bulat-bulat Purtajaya dan kuasa kepada Pas dan Pakatan Rakyat. Lagipun orang UMNO dah jemu pegang kuasa memerintah dah lebih 53 tahun seusia dengan K.B.E...

K.B.E Blogspot menentang sekeras2nya UMNO-BN tidak sokong kenyataan Hadi 'BESI' Awang

K.B.E blogspot.com menentang sekeras-kerasnya kepada UMNO-BN yang tidak menyokong kenyataan Hadi 'BESI' Awang, bahawa 'Negara Berkebajikan' yang telah di cipta oleh Pas selepas muktamar Pas ke57, jika kita lihat ada kebenaran nya memang sah dan nyata.

UMNO-BN mungkin nampak tapi tak perasan agaknya. Oleh itu saya menyeru kepada semua marilah kita sokong agenda Pas dengan negara kebajikannya. tapi bukanlah kita perlu sokong dengan segala harta benda dan wang ringgit, jauh sekali jika kita kerahkan tenaga dan masa.

Apa yang saya sahkan kenyataan Hadi BESI Awang itu benar...! mari kita lihat akan kebenarannya, Pas memang mengharapkan kebajikan dari rakyat terutamanya dari penganut-penganut Pas sendiri. Kita lihat setiap kali Pas mengadakan ceramah walau dimana sekalipun, mesti mengharapkan kebajikan dari yang hadir dengan beg plastik serta tabung untuk memunggut pulus untuk pemimpin Pas.

Resmi@tabi'at Pas sebagai yang kita semua tahu memang suka meminta-minta, jadi bertepatanlah negara kebajikan yang mereka katakan baru-baru ini. Akan perkara ini janganlah kita sangkal lagi..!!!

Nak lagi bukti saya akan tunjukkan apa yang dikatakan sikap Pas suka meminta-minta dari akar umbi hinggalah kepada pucuk pimpinannya.


Kelantan sebagai contoh, sudah menjadi sebuah kerajaan pimpinan Pas tak kurang dari 20 tahun apa pembangunan untuk rakyat yang kerajaan Pas lakukan?


Jika tiada sokongan dari kerajaan Pusat, kemudahan asas untuk rakyat Kelantan dibiayai oleh siapa? Segala hasil ekonomi Kelantan nak bayar gaji kakitangannya pun tidak mencukupi.


Itupun masih lagi pemimpin Pas menyangkalkan kebenaran dan hakikat kepada rakyatnya kononnya karajaan Pusat tidak membantu kerajaan negeri Kelantan
sebagai bukti sila login website ini http;//KemBalakEnterprise.blogspot.com/2011/03/sudah-berbilion-pusat-laburkan-di.html


Apa yang ingin saya paparkan adalah berkenaan kenyataan Mahfuz @ Mr Bean, kononnya UMNO demam panas dengan selogan baru Pas menbangun negara berkebajikan. Memang sah betul title dia sebagai Mr Bean pandai buat lawak siot..keh...keh...keh...


Memang bukan sahaja setakat UMNO demam malah rasa nak pitam kerana keletihan membanting keringat tanpa menghitung waktu bagaimana untuk majukan negara supaya berada dalam keadaan aman menjaga kebajikan untuk rakyat, menjaga maruah Bangsa Melayu supaya tidah dijajah kembali oleh mana-mana pihak serta memelihara Agama Islam yang telah di anuti sejak dari zaman nenek moyang kita lagi sehinggalah kehari ini.


"Pas buat apa? semuanya digadai untuk memenuhi poket mereka" sehinggakan kafir harbi memperlekehkan suara azan Pas sejuk buah pelior tak berani berkutik dan bersuara mempertahankan bersama agama sendiri, jelaslah Pas ini tak Islam agaknya.


Walaupun Mahfuz The Bean menuduh UMNO demam panas tetapi yang meroyan dan gila babi adalah penganut Pas,kerana mereka kini jelas tertekan dengan tuan besar mereka DAPigs. Segala apa yang dilakukan oleh Pas dalam serba tak kena hendak ditelan bapak mereka mampos, hendak diluah mak mereka pula yang mampos dan diakhir sekali mereka juga yang akan mampos didalam kesesatan yang nyata.

Sila kik di sini untuk seterusnya - MAHFUZ MERABAN MACAM TERTELAN KARBAID! | peraktoday.com

Penggunaan Penuh Sistem Biometrik Di Sabah

SANDAKAN - Sistem biometrik mengimbas cap jari telah siap dipasang disemua pintu masuk laut, udara dan darat di negeri ini pada April lalu, kata Pengarah Jabatan Imigresen Sabah, Mohammad Mentek.


Menurut beliau,sistem yang membolehkan maklumat warga negara asing yang masuk ke negara ini dipantau dengan lebih berkesan itu telah menjalani ujian sepanjang Mei lalu dan digunakan sepenuhnya bermula bulan ini.


Jelas beliau, menerusi sistem itu maklumat mengenai warga asing yang masuk ke negara ini termasuk dalam isu tinggal lebih masa, penggunaan pasport palsu, lokasi mereka masuk dan keluar akan dapat diketahui.


"Sehingga hari ini penggunaan sistem yang mengimbas cap jari itu didapati berjalan dengan lancar dan sistem ini mampu mencegah jenayah rentas sempadan terutama di Sabah dalam menangani masalah pendatang asing tanpa izin (PATI)," katanya disini hari ini.


Dalam isu berkaitan, Mohammad berkata, pihaknya menahan empat individu rakyat asing termasukseorang warga Filipina yang dipercayai dalang dalam satu kegiatan pemerdagangan orang dan penyeludupan migran.


Menurutnya, empat dalang terdiri daripada dua rakyat Filipina dan dua lelaki tempatan berusia antara 39 dan 40 tahun itu ditahan dalam satu operasi baru-baru ini. Jelas beliau, kesemua suspek ditahan untuk siasatan lanjut mengikut Akta Imigresen.


Pssstt, sekiranya kerajaan mampu gunakan alat ini disetiap pusat mengundi pada PRU-ke13 nanti bagi mengelakkan pengundi hantuuuuuuuuu...huhuhu..  

SPRM Merekodkan Keterangan 20 Saksi

KUALA LUMPUR 8 Jun, Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) merekodkan keterangan 20 saksi bagi membantu siasatan kes pengeluaran pas palsu khusus untuk pekerja asing yang didalangi sebuah syarikat tempatan beroperasi di Senawang, Negeri Sembilan.


Pengarah SPRM Negeri Sembilan, Hishamuddin Hashim, berkata semua saksi memberi kerjasama sepenuhnya bagi melengkapkan kertas siasatan kes berkenaan. Suruhajaya itu masih mengumpul lebih banyak bukti dan cuba mengesan saksi bagi mengukuhkan siasatan kes berkenaan. Setakat ini, semua saksi ialah majikan dan juga pekerja asing yang memiliki pas berkenaan memberi komitmen untuk menjadi saksi di mahkamah.


Sebelum ini, Berita Harian mendedahkan kegiatan sebuah syarikat berlatarbelakangkan perniagaan pembekalan dan penyediaan pekerja asing yang beroperasi sejak 1999, mendakwa mendapat kebenaran Menteri Dalam Negeri untuk mengeluarkan pas pekerja yang sah selama setahun dan boleh disiapkan dalam masa 15 minit. Syarikat itu turut menyediakan pakej lengkap membabitkan tiket kapal terbang yang dibeli majikan. Hasil pendedahan itu, pengarah syarikat berusia 70an ditahan reman untuk membantu siasatan.


Hishamuddin berkata kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 420 Akta SPRM 2009 kerana membabitkan perbuatan menipu orang awam, termasuk warga asing. SPRM akan serahkan kertas siasatan ke pejabat Peguam Negara untuk tindakan lanjut.


Beliau berkata, pemeriksaan yang dijalankan mendapati, permis syarikat terbabit tidak lagi beroperasi sejak pengarah urusannya ditahan SPRM bulan lalu. Hishamuddin meminta orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi SPRM Negeri Sembilan di talian 06-7625446/06-7620207. Orang ramai juga boleh menghubungi Ketua Unit Siasatan SPRM, Pauzi Mohd Noor di talian 019-6143321

Pas Koyak Rabak Hancur Lebur

EMAIL DARI SEORANG PEMBACA: HAJI Z KUALA LUMPUR

Takziah Pas. Demi DAP, Muktamar Talkinkan Perjuangan islam!

Takziah kepada penyokong-penyokong Pas yang masih belum sedar walaupun sudah berkali-kali terperdaya dengan tipu helah laungan retorik kononnya Pas perjuangkan matlamat menubuhkan sebuah daulah Islamiyyah di bumi Malaysia tercinta ini.

Sedar dan insaflah. Muktamar Pas yang baru berakhir sudah mentalkinkan perjuangan Pas itu. Pas apabila bersekongkol dengan si kafir harbi@babi DAP laknatullah dan PKR kini menjadi parti sekular. Inilah balasan Allah Ta'ala apabila menuduh dan menfitnah UMNO parti sekular. Akhirnya air ludah jatuh ke muka sendiri!.

Pas bukan lagi sebuah parti yang menjanjikan suatu gegasan berlandaskan Syariat Islam dan Sunnah Nabi Muhammmad S.A.W sebaik-baik sahaja bernikah secara mut'ah dengan DAP si kafir harbi@babi laknatullah dan bermadu dengan PKR, parti penganut fahaman pluralisme yang sanggup menyamaratakan segala-galanya demi segenggam kuasa politik. depan boleh, belakang boleh, kiri boleh, kanan pun boleh. Semuanya rata sama rasa.

Maka hari ini, lenyap sudah harapan untuk menyaksikan janji manis Pas mengotakan kata, melaksanakan sahutan "Negara Islam"


Kini orang nombor dua Pas, Mat Sabu @ Mat sapu (Normah di bilik 121) yang pernah ditangkap khalwat dengan bini orang akan menggerakkan ceramah politik penglipur lara maki hamun satu kepakaran yang ada padanya. Mengumpul seberapa ramai anak-anak muda untuk demostrasi jalanan, satu kegemaran luar tabi'ee beliau.


Budaya mencerca, menfitnah dan berceramah ikut emosi tanpa fakta menjadi KPI dan satu Standard Operation  (SOP) yang perlu dipatauhi.


Orang UMNO yang mengucap syahadah yang sama, bersembahyang lima waktu, berpuasa pada bulan Ramadhan dan menyembah Allah yang Satu dijadikan sasaran musuh utama yang harus dihancurkan kerana sudah berjanji setia denagn DAP sikafir harbi@babi laknatullah.


Pedulikan kerajaan perpaduan dengan UMNO. Mari bersama-sama dengan DAP. Itulah mesej muktamar Pas apabila memilih Mat Sabu @ Mat sapu, Mahfuz Omar Mr Bean dan menolak golongan ularmak dalam semak, tanpa menyedari roket DAP akan menjadikan Pas sebagai bahan pembakar menuju kematlamat  Malaysian Malaysia! Tak perlu langkah mayat si Karpal Singh sebelum tubuh negara Islam, kerana Pas sendiri sudah mengkoyak rabakkan bendera mereka serta Pas sudah mentalkinkan perjuangan itu!


Inilah hasil kejayaan muktamar Pas yang dimenangi oleh DAPigs. Membakar api kebencian, terhadap orang UMNO, saudara seagama dan sebangsa. Menanam perasaan benci, dendam kesumat yang mendalam disusuli kata maki hamun sambil disulami laungan TAKBIR!


Begitulah mudah agama digadai muka bagai ditampal dengan kulit babi. Fatwa hebat Nik Aziz bukan sahaja dengan DAP, dengan Syaitan pun Pas sanggup bersahabat, apalah sangat setakat berkawan dengan penjubur serta peliwat kerana semuanya demi untuk menjatuhkan UMNO/BN: Di sunting mnorkembalak

Harga Barang Boleh Disemak Menerusi Portal | MyNewsHub (BM)

KUALA LUMPUR - Pengguna kini boleh mebdapat maklumat tentang harga barangan yang dijual di 1,255 premis perniagaan melalui portal 1Malaysia Pengguna Bijak (1MPB) yang akan mengemas kini sebarang perubahan harga secara harian.


Portal itu juga akan dipantau 1,200 pegawai pemantau harga (PPH) dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) bagi memastikan peniaga yang mengambil bahagian menjual barangan mereka pada harga yang berpatatutan.

Klik di sini - Harga Barang Boleh Disemak Menerusi Portal | MyNewsHub (BM)

Nazri: Dengan jadikan Pas kuat, impian Hadi maju jadi PM

Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz memberi PKR dan DAP peringatan mengenai imej liberal yang hendak dibawa PAS sambil menegaskan, Presiden Parti Islam itu, Datuk Seri Hadi Awang bercita-cita mahu menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri menanti dari pakatan rakyat.


Berkongsi analisis beliau berhubung  pemilihan PAS yang diadakan akhir minggu lalu, ahli Majlis Tertinggi itu berkata, trend baru muncul di parti Islam konservatif itu nafsu baru untuk berkuasa.


Kata Nazri, permainan politik baru pemimpin PAS bertujuan mahu mengubahsuai imej Islamnya agar ia diterima oleh bukan Islam dan seterusnya  menjadi parti yang kuat dalam pakatan rakyat, mengatasi kedudukan PKR dan DAP.


Sehubungan dengan itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri ini berkata, kebangkitan PAS akan membawa kepada pergolakan kuasa dalam Pakatan Rakyat semasa pilihan raya umum akan datang kerana mereka akan cuba untuk mengatasi satu sama lain untuk mendapatkan perwakilan besar dalam Parlimen.


"Sudah pasti, mereka akan bertelagah. Saya fikir Hadi sedar bahawa ada peluang bagi beliau untuk menjadi pemimpin Pakatan Rakyat," katanya lagi.


"Jika beliau berfikir bahawa beliau boleh menawan Putrajaya, maka beliau mahu menjadi perdana menteri. Itu sebabnya beliau memaksa parti itu mengubah imej sebab beliau tahu bahawa Anwar berada dalam masalah dan PAS mahu menjadi parti yang kukuh dalam pakatan rakyat," kata Nazri pada sidang media disini hari ini - themalaysianinsider.com    

Walau apa pun slogan yang digunakan oleh Pas, rakyat semua jangan percaya lagi

Walau apapun slogan yang digunakan oeh Pas diharap rakyat semua jangan percaya lagi. Janji mereka semua manis sebelum dapat berkuasa dan apabila sudah berkuasa mereka akan mentadbir bersyaitan dimata dan beriblis di hati.


Jika rakyat masih lagi tidak serik dengan pemerintahan Pas ini terutama nya di ingatkan kepada khususnya rakyat terengganu.


"Masihkah kau ingat" tolong lah ingat kembali semasa Hadi Awang menjadi Beser Terengganu pada tahun1999, mereka halau budak-budak tadika dari belajar di balai-balai raya, Inikah yang dikatakan Negera Berkebajikan..?


Dilaporkan tindakan Pas yang menjadi kerajaan negeri sepanjang sesi 1999-2004 telah menghalau kanak-kanak tadika kemas dari balai raya dan lain-lain permis milik Kerajaan Negeri berjumlah 391 tempat premis.


Mengimbas kembali pentadbiran Pas di Terengganu tindakan turut di buat terhadap aktiviti-aktiviti di balai raya termasuk mengunci mesen jahit yang digunakan oleh penduduk kampung.


Pemimpin Pas pada masa itu punggung mereka pun turut bercakap sama, sebelum menang Fukilahamak manis punya janji, sebelum ayam berkokok di waktu subuh Hudud kita laksanakan. wakaka..wakaka..kakaka mari kita tertawa bersama-sama wakaka..wakakaka..!!!  

Klik di sini - UMNO Online - Pas Disaran Fahami Dulu Apa Makna Negara Berkebajikan

Pemimpin Idola Nik Aziz "Buat Lawok Lagi"

Berapa banyak lagi alasan mahu tangguh...da..

Permohonan Anwar untuk meminta Hakim yang mengadili kes liwat keatas nya, supaya Hakim yang mengadili kes tersebut supaya menarik diri dari perbicaraan adalah sesuatu yang lucu.


Hakim mana yang di fikirkan layak? jawapannya semua hakim tidak layak jika tidak berpihak kepadanya.


Rakyat sudah jemu segala sandiwara Anwar dan kerenah peguam bela beliau. Adalah perkara ini diputuskan dengan segara. Jika didapati bersalah apa perlu ditangguh lagi, begitu juga jika Anwar tidak bersalah bebaskan sahaja supaya senang dia bergerak keseluruh negara menaburkan segala fitnah dan melaksanakan segala agenda yang dirancang olehnya. 


Selagi kes ini masih tertunda-tunda kasihan pada Nik Aziz dan Hadi Awang, mereka selalu sembelit dan kencing pun tak lawas. Untuk melihat semua penganut Pas dalam keadaan ceria bebaskan aje si Anwar dan pada masa itu barulah ekor-ekor orang-orang pas tergodik-godik melebihi tocang..!!


Sila klik di sini - Kes Liwat II : Cubaan Lucutkan Hakim Gagal Lagi | MyNewsHub (BM)

Cermin dulu diri puas-puas bawa banyak ightifar baru datang keinsafan

OLeh kerana dia tidak pernah melihat cermin maka dia tidak tahu bagaimana rupanya muka dan dirinya yang sebenar. Bercakap sesedap mulut dan mengikut hati dan nafsu yang amarah.

Dari gambarannya jelas kita lihat, janggut berserabut maca "HAIRY PUSSY" raut muka tak ubah macam Hindu yang mabuk TODI. Layu muka macam penagih dadah yang melepek dalam keadaan gian.

Harap pakaian saja nampak putih bersih, tapi hati dan pekerti ternyata kotor dan keji. Inilah dia Nor Azli Musa orang kuat Nizar Jamaluddin yang turut sama menjadi penderhaka di Negeri Perak. Muka ini jugalah yang mengimamkan bersembahyang di hadapan Pejabat DAP tempoh hari.

Adakah orang semacam ini cukup akal? Masjid sudah terbina besar dan indah di seluruh Negeri boleh bersembahyang atas jalan di depan pejabat DAP.

Kalau sendiri nak mampos nak lingkup lantaklah tiada siapa yang hairan nak peduli. Setinggi mana sangat ilmu yang dimiliki, sehingga sanggup menggelar Mufti Perak S.S Datuk Harussani sebagai syaitan bisu dan bermacam-macam lagi kata kesat, hebat sangatkah dia si Nor Azli  Musa ni?

Macam ini kah tokoh sebagai seorang Islam, jangan-jangan kote dia pun terlupa mak babak di nak sunatkan agaknya...pirahhhh....lu..pandikutyy..

Kita sebagai ibu-bapa marilah kita ambil ikhtibar degan kes ini.

Salam sekalian pembaca yang telah bergelar sebagai ibu dan bapa dan juga kepada yang bakal bergelar ibu dan bapa.


Marilah kita semua mengambil ikhtibar dari kes yang telah terjadi kepada dua gadis ini, untuk kita sama-sama jadi kan tauladan dan sempadan.


Dalam kes ini janganlah kita semua menuding jari kepada sesiapapun. Kerana setiap orang sebagai ibu dan bapa tiada siapa pun inginkan anak-anaknya berada dalam keadaan tidak sempurna apatah lagi berakhlak yang buruk.


Tidak di nafikan kita telah memberi pelajaran kepada anak-anak kita, tetapi pelajaran sahaja tidak memadai tuan-tuan dan puan-puan. Lebih-lebih lagi dalam kesebukan kita mencari rezeki ada yang sampai berminggu-minggu tidak dapat bersama keluarga. Ataupun ada juga kita tinggal bersama anak-anak oleh kerana kesibukan yang tak dapat di elakan kita juga terlepas pandang kepada keluarga kita.


Kedua ibu-bapa kena mainkan peranan penting, soal membesar dan mendidik anak-anak kita dan tidak pula kita sebagai seorang bapa pertanggungjawabkan kepada isteri kita sahaja dan bagitulah sebaliknya.


Berbalik soal pendidikan yang sempurna kita telah berikan kepada anak-anak kita, mungkin kita terlupa satu perkara atau jarang-jarang kita semua lakukan dan yang lebih malang lagi lansung tidak pernah kita lakukan.


Doa, doa adalah senjata orang mukmin. Doa perlu kita pohon setiap hari dan masa, yang sebaik-baik doa adalah selepas kita mengerjakan solah lima waktu. Apa bila pelajaran yang secukupnya atas segala kemampuan kita dan doa kita pohonkan kepada Allah, insyaAllah hidup kita berkat. Yang paling afdal untuk berdoa adalah selepas kita mengerja sembahyang tahjud.


Kerana diwaktu yang hening dan bening itu, kita dapat khusuk berdoa kepada Allah. Jika terjadi juga barulah dinamakan taqdir. Sudah nasib polan bin sepolan terjadi demikian.


Saya sunting sedikit kes yang dibawah ini, MashaAllah...!!umur baru 14 tahun sudah melakukan hubungan seks 4-5 kali dalam seminggu. Ya..Allah dasyatnya remaja kita sekarang.


Sekali lagi saya menyeru diri saya dan saudara-saudara saya diluar sana marilah kita ambil ikhtibar dari kes ini, kita peliharalah sebaik mungkin keluarga kita dan jangan kita menuding jari kepada sesiapa dalam soal ini.

Silalah layari link ini, untuk mendapatkan kesah seterusnya - myMetro | Seks hobi masa lapang

Datuk 85 dan Nenek 71 sering di belasah oleh cucunya sendiri

Mariam Puteh Nekmat 71, bersama suaminya
Ahmad Idris 85 yang lumpuh.

Alangkah hancur dan luluh hati datuk dan nenek ini, selain menghadapi derita menanggung bebanan sakit, mereka sering di pukul oleh cucu yang mereka besarkan sehingga berumahtangga.

Bagaimanakah perasaan hati cucu tersebut bila bertindak diluar perikamanusian sanggup melakukan kezaliman terhadap orang tua dan kedua mereka pula adalah datuk dan nenek kepadanya.

Bagi anda yang ingin menziarahi kedua mereka ini bolehlah datang kealamat ini, terutama bagi mereka-mereka yang tinggal berdekatan di persekitaran Ipoh, Perak alamatnya rumah mereka: Taman Meru 2C, Jelapang, Ipoh, Perak
 Klik disini untuk mengetahui penderitaan mereka - myMetro | Cucu hati iblis

Inilah Jiwa Orang-orang Pas Yang sebenar

Blog K.B.E memang tak pandai nak buat komen yang bernas, tidak seperti rakan-rakan blogger yang lain. Cuma apa yang K.B.E nak ceritakan adalah satu perkara yang telah saya gembar gemburkan kepada rakan-rakan tak kurang 10 tahun yang silam, baik kepada rakan UMNO atau rakan didalam Pas tapi bukannya didalam blog hanya sekadar bercerita dimana-mana sahaja jika sempat bertemu dengan rakan-rakan.

Angin perubahan yang berlaku didalam pemilihan Pas pada kali ini bukanlah satu perkara baru ataupun yang terbaru. Sebenarnya bukan saya sahaja malah telah ramai yang menghidu, segala tidak tanduk serta cita rasa orang-orang Pas yang sebanar.

Sebelum ini kita semua perhatikan sewaktu Pas mula bergerak dan mengatur serta mengorak langkahnya dalam mengembangkan sayapnya pada waktu mereka hanya bersendirian. Boleh diumpamakan sebagai penjual makjun yang menapak dari rumah kerumah, meraih simpati dan sokongan hanya dari orang-orang melayu sahaja.

Makjun yang mereka jual hanya dipersekitaran kampung sahaja, tidak pernah lepas ke pekan-pekan atau dikaki lima. Jauh sekali hendak masuk ke penempatan Cina. 

Inilah sebenarnya jiwa penganut-penganut Pas, lebih  zalim
dari yahudi dan lebih kejam dari komunis.

Berbalik apa yang saya suarakan berkali-kali dimasa yang silam. Saya berulang kali menegaskan Pas menggunakan Islam mencari pengaruh untuk bertapak. Peringkat awal sudah tentulah kepada orang-orang Melayu, kerana Melayu sememangnya dari zaman nenek moyang beragama Islam. Masyarakat Melayu bila sahaja disebut atas dasar Islam memang tiada sangkaan buruk, kerana Islam itu bersih serta luhur jauh dari buruk sangka.

Kesempatan inilah yang di rebut oleh penganut-penganut Pas ini dengan bersungguh-sungguh namun mereka tetap juga tidak boleh pergi jauh kerana sokongan hanya masyarakat melayu.

Saya juga telah kata kepada rakan baik didalam UMNO atau pun Pas, "Pas ini jika telah dapat berkawan dengan DAP  mereka orang-orang Pas serban pun boleh tanggal", bermakna Islam dan hukum syarak mereka akan letak dipunggung, yang penting adalah kuasa dan hajat mereka tercapai.

Pembaca memang tidak dapat memastikan kata-kata saya, tetapi setiap hari pelanggan iaitu rakan-rakan yang datang ke workshop saya sambil mendapatkan khidmat dari saya, kami semua dapat bersembang dan bercerita berbagai-bagai isu dan mereka ingat kembali apa yang telah saya katakan dahulu berkenaan pendirian Pas telah berlaku.

Bahawa mereka selama ini menggunakan Islam (Tapi Islam yang songsang) memburuk-buruk sesama bangsa serta sanggup mengkafirkan sesama Islam. Inilah indentiti penganut-penganut Pas dahulu. Nah sekarang secara umum sudah mengetahui apa yang di umumkan olek Presiden Pas, dengan muka tebal bagaikan ditampal dengan kulit babi, terpaksa menyatakan belum masanya menegakkan negara Islam.

Dulu bukan main lagi pukul canang mereka akan menegakkan negara Islam dan melaksanakan hukum-hukum Islam dan alasan mereka UMNO tidak mampu, UMNO rasuah UMNO penipu dan berbagai-bagai tomahan lagi yang dihamburkan oleh orang-orang Pas ini dan sekarang NAH....PUNDEK KALDEI LU ORANG-ORANG PAS..!!

Sikit lagi serban pun bukak jubah pun terbang. Negara kebajikan UMNO dah laksanakan sejak merdeka lagi sehingga ini. berbagai-bagai subsidi kerajaan beridan bermacam nekmat kita telah rasa termasuklah mereka hamPas ini.

20 tahun Pas memerintah kelantan sebuah masjid pun tak mampu nak bina malah nak baik pulih pun tak mampu. Dan kedah diperintah oleh Pas. Kalau Pas ini benar-benar Islam tak kan lah bantuan banjir pun lesap apatah lagi duit tabung Memali entah tikus mondok mana yang songlap?

HANPA PIKIAQ LAH SENDIRI..

Rakan Blog K.B.E