Osama bin Laden meninggal?

Jika sekiranya berita yang dilaporkan oleh akhbar www.malaysiakini.com ini adalah benar, maka pada pandangan peribadi saya umat Islam seluruhnya sudah hilang seorang pejuang yang berani menentang kekejaman Amerika Syarikat yang bertindak menjadi polis dunia mencampuri urusan negara-negara lain terutamanya di negara Asia Barat yang dibantu oleh tali barutnya rejim Yahudi Israel.


Apa yang di laporkan bahawa Osama bin Laden sudah gugur di dalam peristiwa tembak-menembak di Abottabad, Pakistan.


Bagi saya ini suatu berita yang amat menyedihkan kepada pejuang Al-Qaeada.Osama bagi saya memang mempunyai stategi perancangan serangan yang terapi yang dilaku kan oleh para pengikutnya untuk menyedar dunia dan Amerika Syarikat bukanlah satu negara yang mempunyai sistem pertahanan yang canggih Perkara ini terbukti dengan serangan berani mati oleh juru terbang yang bertindak nekad melanggar bangunan dimana mempunyai kawalan sistem radar yang hebat, akhirnya dengan mudah dibolosi sehingga meranap sruktur bangunan tersebut. Apa yang diberitakan bangunan itu menempatkan segala sistem kawalan pertahanan Amerika. Tahniah kepada pejuang yang berani mati, demi membalas dendam kepada tentera Amerika diatas kekejaman mereka kepada rakyat Iraq, Afghanistan dan lain-lain negara Islam termasuk Pelastin yang dilakukan oleh Israel atas arahan Amerika Syarikat.

Disini berita yang saya sertakan yang diambil dari www.malaysiakini.com:


Pemimpin Al-Qaeda Osama Laden di bunuh pada Ahad di Abottabad, Pakistan dalam peristiwa tembak-menembak melibatkan pihak Amerika Syarikat, kata Presiden Barack Obama. 


"Saya boleh beri tahu kepada rakyat Amerika dan dunia bahawa Persatuan Bangsa-bangsa Berstu mejalankan operasi yang membawa kepada pembunuhan Osama bin Laden," kata Obama dalam stesen televisyen Amerika dalam pengumuman ringkas sembilan minit. Munurut Obama, perisikan Amerika tahun lalu mendapat tahu bahawa Osama, yang merancang serangan pada 11 September 2011 berada di Pakistan."Minggu lepas, kita dapati cukup maklumat." untuk melancarkan serangan kata Obama.


Operasi itu dilancarkan pada Ahad atas arahan saya, kata Obama.Selepas tembak-menembak, Osama terbunuh dan mayatnya disimpan oleh pihak Amerika Syarikat. Obama mengucapkan terima kasih kepada kerjasama Presiden Pakistan Asif Ali Zardari dan pihak berkuasa keselamatan Pakistan yang "membawa kami kepada Bin Laden.""Keadilan telah dilaksanakan," kata Obama. "Kematian Bin Laden menandakan kejayaan yang signifikan hari ini...usaha menumpaskan Al-Qaeda," kata Obama. Bekas Presiden Amerika Syarikat George W Bush meminta Rumah Putih mengucapkan tahuan atas kematian itu, lapor CNN.

Bekas Presiden Bill Clinton pula menggelarkan perkara itu sebagai "sangat penting, bukan untuk keluarga mangsa serangan 11 September dan serangan lain al-qaeda, tetapi untuk seluruh dunia yang mahu bersama-sama membina masa depan yang aman, bebas dan sesuai untuk anak-anak."

Rakyat Amerika kini mula berkumpul depan rumah putih sambil mengibarkan bendera dan menyanyikan lagu kebangsaan Amerika Syarikat.

Senat negara itu sebelum ini menawarkan hadiah RM50 juta untuk nyawa Osama. Ia direstui oleh Bush sebagai presiden pada masa itu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular