Jelas Pemimpin Dap Ada Saham Dalam Kematian Beng HockPatutlah Pakatan Pembangkang awal-awal lagi tarik diri dari menyertai Suruhanjaya Sisatan Kematian Teoh Beng Hock. Memang seperti diramalkan ada udang disebalik mangkuk mee.

Akhirnya menerusi suruhanjaya ini terbongkar penglibatan DAP dalam penyelewengan pentadbiran Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor. Ekoran pendedahan peguam Suruhajaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Dr. Muhammad Shafee Abdullah semasa prosiding Suruhanjaya Siasatan Kematian Beng Hock.

Justeru kita amat menyokong penuh desakan beberapa NGO khususnya di Selangor yang mahu perkara tersebut disiasat kerana Beng Hock dikatakan memegang rahsia mengenai projek yang berkaitan parti berkenaan.


Persepsi awal kita Beng Hock mungkin diberi tekanan hebat  oleh beberapa pemimpin DAP yang bimbang rahsia aktiviti penyelewengan mereka didedahkan kepada pihak berkuasa. Dalam hal ini orang ramai mungkin berpendapat Beng Hock menjadi mangsa keadaan kepada dakwaan salah guna kuasa yang didakwa diamalkan oleh pemimpin DAP.

Ini kerana Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock diberitahu mengenai projek di Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Kembangan dan Kampung Tunku diberikan kepada kontraktor Lee Wye Wing sedangkan ia sepatutnya diberi kepada kontraktor bumiputera.

Wye Wing menggunakan nama-nama syarikat bumiputera bagi memperolehi projek tersebut sedangkan keuntungan diperolehi menjadi miliknya. Beng Hock berperanan sebagai orang tengah dalam menentukan sebut harga bagi projek-projek yang diluluskan untuk disampaikan kepada ketuanya, ADUN  Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah.

Inilah sandiwara DAP yang sedikit demi sedikit terbongkar....wahai DAP sampai bila kamu boleh menipu rakyat dengan wayang kamu!!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular