Wali 'Selipor' Sudah Bagi Warning?
Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat, mengingatkan behawa tiada pihak yang berhak merakpas apa-apa daripada sesiapa, apatah lagi jika daripada negara yang berdaulat.

"Saya katakan, sepasang selipar pun tidak ada sesiapa yang berhak merampasnya dari tuannya yang asal, apatah lagi sebuah negari yang berdaulat.


"InsyaAllah, harapan saya mesej ini sampai kepada dunia," tulisnya Nik Aziz di laman twitter. Beliau yang juga Mursyidul Am Pas menyatakan demikian selepas pertemuan denganDuta Besar Amerika Syarikat ke Malaysia, Paul W Jones di pejabat menteri Besar Kelantan di Kota Bharu, tengah ini yang menyentuh mengenai isu Palestin.

"Tidak lupa saya tegaskan pendirian saya terhadap isu Palestin dan rasa tidak puas hati dengan polisi Amerika Syarikat di Palestin," Selain isu Palestin, menurut Nik Aziz, banyak perkara yang dibincangkan dengan Duta berkenaan seperti isu pendidikan, senario politik di Malaysia dan lain-lain.
PSSST...Hebat bunyinya wali selipor ini berkata-kata, tapi sayangnya cakap tak serupa bikin. Satu dua contoh sya nyatakan disini berkenaan isu Ladang Rakyat di Kelantan dan Isu Peniaga Pasar Lama di Arked UDA Kelantan. Tanah rak yat banyak yang telah menjadi mangsa sehinggakan pencarian nafkah mereka hilang dengan pengambilan tanah tersebut dan yang lebih di musykilkan maca mana orang India boleh layak dapat tanah Ladang Rakyat itu.


Bagaimana nasib 415 peniaga yang telah di tipu oleh wali 'selipor ini' tolong jawab?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang berfakta disertakan link adalah digalakkan, komen berunsur lucah dan makian tidak dibenarkan dan komen tersebut tidak akan diterbitkan dan dipadam

by
mnorkembalak

Rakan Blog KBE

FB

Catatan Popular